Bomba cu hidrogen, testata in Coreea de Nord: Toti ochii sunt pe China - Ce poate face tara vecina

Joi, 07 Ianuarie 2016, ora 10:12
1059 citiri

Dupa ce Coreea de Nord a anuntat ca a efectuat cu succes un test cu bomba cu hidrogen, toti ochii s-au indreptat spre China, vecinul si singurul aliat al statului izolat.

Prima reactie a Chinei a venit miercuri, cand Ministerul de Externe a emis un comunicat de presa prin care condamna acest test nuclear precum si eventualele teste viitoare efectuate de Phenian si precizeaza ca aliatii sai nu au avertizat Beijingul cu privire la intentiile lor. Insa ce altceva poate sa faca China in aceasta situatie?

"Daca a fost vreodata un moment in care chinezii sa decida ca e momentul sa faca ceva, acesta este acela", a explicat Mike Chinoy, fost corespondent CNN si autor al cartii "Meltdown: The inside story of the North Korean nuclear crisis", scrie CNN.

Veste alarmanta din Coreea de Nord: Test reusit cu bomba de hidrogen

"Insulta nord-coreenilor la adresa Chinei si a presedintelui Xi Jinping personal este flagranta. Xi Jinping nu este un barbat care sa nu riposteze la asemenea ...citeste mai departe despre "Bomba cu hidrogen, testata in Coreea de Nord: Toti ochii sunt pe China - Ce poate face tara vecina" pe Ziare.com

#Coreea Nord test nuclear China, #China relatie Coreea Nord , #Stiri International