Bloomberg: Tot mai multi rromi cer azil in SUA, spunand ca sunt persecutati in Romania si alte tari din UE

Luni, 19 Septembrie 2016, ora 19:23
630 citiri
Bloomberg: Tot mai multi rromi cer azil in SUA, spunand ca sunt persecutati in Romania si alte tari din UE
Foto: Arhiva Ziare.com

Numerosi romani de etnie rroma solicita azil in statul american California, argumentand ca sunt persecutati in Romania si in alte tari ale Uniunii Europene, anunta oficiali SUA si organizatii pentru drepturile minoritatilor.

Viorel R., un roman de etnie rroma, si-a vandut animalele pe care le avea in Romania, dar, in loc sa plece in Europa Occidentala, a cumparat un bilet de avion spre Mexic. De acolo a mers spre frontiera Statelor Unite si s-a adresat Politiei americane pentru a cere azil, scrie Bloomberg.

"Am decis sa plec pentru ca nu mai puteam sa supravietuiesc", a declarat Viorel R., in varsta de 52 de ani, in Riverside, California, aratand plagi pe scalp si la buze despre care sustine ca i-au fost facute de Politie. "Nu mai puteam suporta sa fim priviti de sus", a spus el.

Bataie in strada in SUA - rromi din Romania au ranit mai multe persoane

In cursul anului 2016, aproape 1.800 de rromi au fost retinuti la frontiera sudica a Statelor Unite, comparativ cu 400 anul ...citeste mai departe despre "Bloomberg: Tot mai multi rromi cer azil in SUA, spunand ca sunt persecutati in Romania si alte tari din UE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rromi SUA, #rromi azil SUA persecutati Europa , #Stiri International