BlackBerry a finalizat restructurarea si este gata de lupta pe piata de smartphone

Marti, 05 August 2014, ora 09:40
2660 citiri
BlackBerry a finalizat restructurarea si este gata de lupta pe piata de smartphone
BlackBerry CEO, John Chen. Sursa foto: Reuters

BlackBerry a finalizat procesul de restructurare, considerat prelungit si dureros, si este din nou pe un trend pozitiv, reiese dintr-un document intern pentru angajatii sai.

"Am finalizat procesul de restructurare, precum si reducerea numarului de angajati, care a inceput acum trei ani si care acum face parte din trecut", a spus directorul executiv al BlackBerry, John Chen, intr-un document intern destinat angajatilor companiei, citat de Reuters.

BlackBerry a redus numarul de angajati cu 60% in ultimi trei ani, in incercarea de a-si reveni. Compania a dominat piata telefoanelor inteligente in primii ani, insa pozitia sa a fost erodata in ultimii patru ani de Apple, cu terminalul iPhone, si de alti cativa competitori care au folosit sistemul de operare Android al celor de la Google pentru terminalele lor.

"Ce este mai important, vom face angajari in unele domenii, cum ar fi in dezvoltarea de produse, vanzari si servicii pentru clienti, chiar daca vor fi modeste pentru inceput", a mai spus Chen in acea nota interna.

Chen, care a preluat conducerea BlackBerry in urma cu opt luni, a aplicat rapid masuri de stabilizare a companiei prin vanzarea unor active, eficientizarea parteneriatelor de productie si aprovizionare, precum si obtinerea de numerar prin vanzarea unor active imobiliare detinute de companie.

Care sunt obiectivele BlackBerry

Directorul executiv al companiei a precizat ca doreste ca BlackBerry sa ramana competitiva in segmentul smartphone, axandu-se pe securitatea datelor mobile si pe administrarea dispozitivelor mobile.

Chen a mai precizat in documentul citat ca BlackBerry, care si-a redus forta de munca la 7.000 de angajati, de la nivelul maxim de 17.500 atins in 2011, este pregatita sa faca preluari strategice pentru a-si intari activitatea pe domenii care vor aduce o crestere a veniturilor.

Saptamana trecuta, BlackBerry a anuntat ca intentioneaza sa preia compania germana Secusmart, specializata in criptarea de date si voce.

#BlackBerry restructurare, #activitate BlackBerry, #BlackBerry chen , #Stiri International