Black Cube, firma care a spionat-o pe Kovesi, a fost platita de Weinstein ca sa-l scape de acuzatiile de viol

Marti, 07 Noiembrie 2017, ora 13:08
1011 citiri
Black Cube, firma care a spionat-o pe Kovesi, a fost platita de Weinstein ca sa-l scape de acuzatiile de viol
Foto: Twitter/Harvey Weinstein

Producatorul Harvey Weinstein a angajat, in luna iulie acestui an, Black Cube, o firma condusa de fosti agenti Mossad, cunoscuta in Romania in legatura cu cazul spionarii sefei DNA, pentru a investiga femeile care il acuza de hartuire sexuala si pe jurnalistii care ii ancheteaza trecutul.

Producatorul a apelat la firma inainte ca scandalul sa ajunga in presa.

Weinstein a angajat mai multe agentii de detectivi particulari si securitate pentru a incerca sa opreasca acuzatiile care-l vizau, a dezvaluit jurnalistul Ronan Farow de la New Yorker.

Printre firmele angajate se numara si Black Cube, o companie ai carei angajati se descriu drept "foarte experimentati si pregatiti in cadrul unitatilor guvernamentale si militare de informatii".

Potrivit contractului, semnat in luna iulie, Weinstein a angajat in mod explicit Black Cube pentru a impiedica investigatiile jurnalistice despre el demarate de publicatiile New York Times si New Yorker, dar si lansarea cartii actritei Rose McGowan, in care aceasta detalia presupusele abuzuri comise de producatorul de la Hollywood.

David Boies, avocatul lui Weinstein, ar fi oferit stimulente financiare firmei Black Cube pentru a preveni publicarea materialelor defavorabile clientului sau si pentru a obtine detalii despre cartea lui McGowan.

Printre altele, Black Cube avea si responsabilitatea intocmirii profilelor psihologice ale persoanelor care-l acuzau pe producatorul de la Hollywood, cat si de a obtine informatii compromitatoare despre acestia. Weinstein a mai angajat si firma Kroll pentru a indeplini aceste sarcini.

Potrivit revistei New Yorker, o angajata Black Cube si fosta agenta Mossad, care pretindea ca este o activista pentru drepturile femeilor, s-a intalnit cu actrita Rose McGowan. Ulterior, angajata Black Cube s-ar fi intalnit cu jurnalistii care anchetau cazul Weinstein, pretinzand ca are la randul ei informatii acuzatoare despre producatorul de la Hollywood.

Black Cube a refuzat sa faca comentarii in legatura cu contractul cu Weinstein, motivand ca aceste informatii sunt confidentiale, informeaza New Yorker.

"Este de subliniat ca Black Cube aplica standarde morale inalte in munca sa si opereaza in conformitate cu legislatia din orice jurisdictie in care activeaza - urmand cu strictete opiniile legale si indrumarile oferite de marile firme de avocatura din intreaga lume", se mai arata in raspunsul firmei Black Cube catre publicatia New Yorker.

Harvey Weinstein (65 de ani), cofondator, ...citeste mai departe despre "Black Cube, firma care a spionat-o pe Kovesi, a fost platita de Weinstein ca sa-l scape de acuzatiile de viol" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Harvey Weinstein angajat Black Cube, #producator acuzat viol Black Cube, #Harvey Weinstein Blac Cube detectivi, #scandal sexual Harvey Weinstein , #Stiri International