Bitcoin devine "mainstream": ATM-uri care tranzactioneaza moneda virtuala patrund pe piata americana

Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 12:38
2298 citiri
Bitcoin devine "mainstream": ATM-uri care tranzactioneaza moneda virtuala patrund pe piata americana
Sursa foto: Reuters

Primele ATM-uri din SUA care vor putea fi folosite pentru tranzactiile cu Bitcoin vor fi instalate in cursul acestei luni in Seattle si Austin, a anuntat Robocoin.

Acestea vor fi similare cu cele folosite in mod curent pentru tranzactiile bancare, insa vor avea, in plus, un cititor electronic pentru actele oficiale ale utilizatorilor, cum ar fi permisul de conducere sau pasaportul, care sa confirme identitatea, conform Reuters.

Noile ATM-uri vor premite schimbarea Bitcoin in bani sau depunerea de numerar pentru cumpararea de monede digitale prin transferul de pe diferite dispozitive electronice care suporta aceste operatiuni, cum ar fi smartphone-uri.

Bicoin a fost lansata in 2008

Bitcoin a fost lansata in 2008 de un grup de programatori, si este tranzactionata printr-o retea internationala de computere. Moneda virtuala nu este reglementata de vreo autoritate centrala si poate fi generata, intr-un numar limitat, de utilizatorii unui program special creat, prin efectuarea unor calcule matematice complexe.

Robocoin, companie din Las Vegas, a instalat primul sau ATM pentru Bitcoin in Vancouver toamna trecuta, inca unul fiind operational in Calgary, Alberta, de luna trecuta. Robcoin intentioneaza sa mai instaleze astfel de ATM-uri in Asia si in Europa.

Bitcoin este cotata, in prezent, in jurul a 636 de dolari, dar valoarea sa a fluctuat in ultima perioada. In septembrie, moneda era cotata la circa 150 de dolari, iar spre sfarsitul lunii decembrie se apropiase de pragul de 1.000 de dolari.

Posesorii Bitcoin pot cumpara produse si servicii online, dar si din citeva magazine offline.

Reputatia Bitcoin a avut de suferit in ultima vreme, dupa ce doi dintre operatorii sai si-au suspendat activitatea. Unul dintre acestia, Bitstamp, din Slovenia, a anuntat ca intentioneaza sa-si reia activitatea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bitcoin atm, #bitcoin sua, #atm sua, #tranzactie bitcoin , #Stiri International