Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

razboiul miliardarilor

Bill Gates poate deveni cel mai bogat om din lume. Carlos Slim Helu pierde teren

Bill Gates poate deveni cel mai bogat om din lume. Carlos Slim Helu pierde teren


Mexicanul Carlos Slim Helu ar putea pierde titlul de cel mai bogat om din lume in fata americanului Bill Gates, din cauza investitiilor neinspirate in Europa si a presiunii tot mai mari a autoritatilor de reglementare din America Latina asupra companiilor sale din sectorul telecom.

Averea lui Slim se situa la sfarsitul saptamanii trecute la 71,2 miliarde de dolari, dupa ce a scazut in februarie cu circa 10%, potrivit Indicelui Bloomberg al Miliardarilor. Averea lui Gates se situeaza la 66,3 miliarde de dolari.

Diferenta de circa 4,8 miliarde de dolari dintre cei doi este cea mai redusa din aproape un an, noteaza Bloomberg.

Principala cauza a declinului lui Slim este evolutia celui mai important activ al acestuia, participatia la compania de telecomunicatii America Movil.

Pozitia dominanta a companiei in America Latina, dar mai ales pe piata de origine din Mexic, a intrat in atentia autoritatilor, parlamentele nationale si autoritatile de reglementare din regiune facand eforturi pentru a inaspri controlul.

Schimbarile din America Latina ameninta sa-i inchida miliardarului mexican robinetul de bani care i-a permis sa faca investitii in Europa anul trecut, noteaza Bloomberg.

"Provocarile pentru America Movil incep in Mexic, din cauza rezistentei tot mai mari fata de pozitia dominanta a companiei. Cu cat concurentii lor vor deveni mai performanti, America Movil se va afla in dificultati mai mari in Mexic, fara sa mai aiba profituri precum cele din trecut", a afirmat Mark Mobius, presedinte executiv la Templeton Emerging Markets Group, care administreaza fonduri cu participatii la compania lui Slim.

Podiumul miliardarilor este completat de Amancio Ortega, cu 56,3 miliarde de dolari, in timp ce pe patru se situeaza Warren Buffet, cu 54,4 miliarde de dolari, iar pe cinci Ingvar Kamprad, cu 47,8 miliarde de dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 3686 ori