Beyonce, materie de studiu la Harvard. Iata care sunt cifrele performantei in show-biz!

Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 08:20
1337 citiri
Beyonce, materie de studiu la Harvard. Iata care sunt cifrele performantei in show-biz!
Sursa foto: Boston.com

O ora la Harvard Business School, in cadrul cursului predat de Anita Elberse pe Strategii de Marketing in Industria Creativa seamana destul de mult cu un concert pop. Acesta, pentru ca profesoara le-a impus cursantilor sa decida ce ar avea de facut daca ar lucra pentru Beyonce.

Diva muzicii pop din Statele Unite pare un adevarat fenomen economic in industria show-biz-ului global, cantareata parand un adevarat geniu al afacerilor profitabile. Beyonce ocupa 27 de pagini A4 ca studiu de caz al profesoarei Elberse, insa cifrele succesului sunt acestea, dupa cum le prezinta publicatia Businessweek.

617.213. Cifra reprezinta numarul de descarcari ale albumului "Beyonce" in primele trei zile de la lansare. "Beyonce" a fost lansat la ora 12, in 13 decembrie 2013 pe iTunes. Conform datelor prezentate de Apple, acesta este albumul cu cele mai rapide vanzari din toate timpurile de pe iTunes Store.

15. Costul de descarcare al albumului este de doar 15 dolari.

2. Numarul melodiilor pe care artista si trupa de acompaniament le-a interpretat in fata sefilor de la Facebook pentru a beneficia de promovare gratuita prin intermediul retelei de socializare. "XO" si "Drunk in love" sunt piesele interpretate de muzicieni in fata lui Charles Porch de la Facebook. "Melodiile ne-au dat peste cap" isi aminteste acesta. Facebook a postat videoclipurile pe autoplay in newsfeed si si-a asumat in totalitate costurile campaniei publicitare derulate prin reteaua de socializare.

70. Numarul cantecelor inregistrate de artista pentru albumul "Beyonce". Dintre acestea, doar 14 melodii si 17 videoclipuri au fost introduse pe album.

3 compozitori au lucrat timp de cateva luni in studiorile amenajate chiar in casa inchiriata de vedeta in Hamptons. Toata perioada verii anului 2012, Hit-Boy, Sia si The Dream au fost cazati acasa la Beyonce beneficiind de camere cu studiori de inregistrare. "A amenajat cinci sau sase camere ca studiouri si ea doar trecea din camera in camera si doar spunea care cantec i s-ar potrivi ei sau unui interpret din trupa. In mod normal nu vezi melodii cu doi sau mai multi producatori", spune Lee Anne Callahan-Longo, managerul general al companiei de productie detinuta de diva, Parkwood Entertainment.

1 ora este timpul limita in care poti dialoga cu Beyonce in cadrul unei intalniri de afaceri. Dupa aceasta, diva incepe sa se agite si sa isi piarda rabdarea, povesteste managerul de la Parkwood.

65% este cota detinuta de iTunes in piata muzicii platite din Statele Unite, un procent care justifica intru totul decizia cantaretei de a-si comercializa albumul prin intermediul serviciului Apple.

15.000 de melodii sunt descarcate in fiecare minut de pe iTunes, conform cifrelor facute publice de Apple.

20 de angajati lucreaza la Parkwood Entertainment, printre care si un arhivist care indosariaza fotografiile publice ale divei, videoclipurile si inregistrarile audio.

0. Acesta este gradul de nesiguranta manifestat de Beyonce, conform unor apropiati ai acesteia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs harvard, #beyonce studiu de caz harvard, #industria creativa, #marketing, #cifre show biz , #Stiri International