Belgia propune crearea unei CIA europene

Luni, 30 Noiembrie 2015, ora 15:49
835 citiri
Belgia propune crearea unei CIA europene
Foto: Facebook/Charles Michel

Belgia doreste constituirea unei "agentii europene de informatii", care sa aiba ca obiectiv principal consolidarea cooperarii antiteroriste la nivel european, a declarat luni premierul belgian Charles Michel.

"Astazi, ne lovim de o dificultate, si anume ca schimburile de informatii pe plan european sunt bilaterale (...) Nu exista un sistem de informatii armonizat la nivel european", a indicat seful executivului belgian intr-o declaratie acordata postului de radio francez RTL.

Prin urmare, "trebuie sa constituim cat mai repede posibil o agentie europeana de informatii, o CIA (Agentia Centrala de Informatii a SUA, n.red.) europeana", pentru a regrupa informatiile despre indivizii "suspectati de tentatii radicale" si pentru "a-i demasca pe cei care au intentii ostile", a adaugat Charles Michel.

Dar el a admis ca propunerea sa, pe care a prezentat-o deja responsabililor din blocul comunitar, nu a fost foarte bine primita de unii dintre acestia, cum este cazul chiar al ...citeste mai departe despre "Belgia propune crearea unei CIA europene" pe Ziare.com

#Charles Michel CIA europeana, #serviciu informatii UE , #Stiri International