Beijingul a instalat lansatoare de rachete intr-o zona intens disputata din Marea Chinei de Sud

Miercuri, 17 Mai 2017, ora 16:34
1027 citiri

Beijingul a instalat lansatoare de rachete pe o insula artificiala, revendicata de Vietnam, Filipine si Taiwan, din Marea Chinei de Sud, potrivit unei publicatii chineze de stat.

Autoritatile de la Beijing au anuntat ca vor desfasura doar dispozitive necesare pentru a asigura securitatea insulelor pe care le controleaza in Marea Chinei de Sud.

Pe de alta parte, in ultimii ani, autoritatile americane au criticat militarizarea de catre China a avanposturilor maritime controlate de aceasta si a subliniat necesitatea respectarii libertatii de navigatie prin efectuarea in mod periodic de misiuni de patrulare in apropiere de insulele revendicate de Beijing, relateaza Reuters.

Publicatia Defence Times a relatat ca autoritatile chineze au instalat lansatoare de rachete pe reciful Fiery Cross din arhipeleagul Spratly, scopul acestor dispozitive fiind acela de a descoperi si ataca scafandrii militari inamici.

Citeste si

Decizie istorica: Filipine castiga la Haga intr-un proces legat de abuzurile Beijingului in Marea Chinei de SudChina nici nu vrea sa auda de decizia de la Haga: Nu recunoaste drepturile Filipine in Marea Chinei de SudUn amiral american avertizeaza: Fara un razboi cu SUA, Beijingul preia controlul Marii Chinei de SudSUA intensifica operatiunile militare in Marea Chinei de Sud - risca amplificarea tensiunilorDemonstratie de forte: Japonia va trimite cea mai mai mare nava de razboi in Marea Chinei de Sud

Reciful Fiery Cross este administrat de China, insa este revendicat si de Vietnam, Filipine sau Taiwan.

Beijingul revendica aproape intreaga Mare a Chinei de Sud, zona strabatuta de numeroase rute comerciale si unde se crede ca se gasesc rezerve uriase de petrol si gaze naturale. Brunei, Malaezia, Filipine, Taiwan si Vietnamul au, de asemenea, revendicari in zona. ...citeste mai departe despre "Beijingul a instalat lansatoare de rachete intr-o zona intens disputata din Marea Chinei de Sud" pe Ziare.com

#lansatoare rachete insula artificiala, #Beijing lansatoare rachete , #Stiri International