BCE a aprobat majorarea finantarii pentru bancile grecesti ceruta de Atena

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 15:33
995 citiri
BCE a aprobat majorarea finantarii pentru bancile grecesti ceruta de Atena
Foto: Ziare.com

Banca Centrala Europeana (BCE) a aprobat, miercuri, majorarea plafonului liniei de finantare de urgenta (ELA) destinat bancilor grecesti, cu suma solicitata de autoritatile de la Atena, a declarat o sursa din mediul bancar, fara a preciza despre ce majorare este vorba.

Este pentru a cincea oara in ultimele opt zile, si a treia oara in ultimele trei zile, cand BCE majoreaza finantarea pentru bancile grecesti, in conditiile in care retragerile de depozite au crescut pana la aproape un miliard de euro pe zi.

Grecia, in continuare in impas: Nu a reusit sa ajunga la un acord cu creditorii sai

"Banca centrala a Greciei a obtinut aprobarea pentru majorarea ELA pe care a solicitat-o. Daca va fi necesar, consiliul guvernatorilor BCE se va reuni din nou in urmatoarele 24 de ore", a declarat sursa.

Daca anterior BCE revizuia in fiecare saptamana finantarea de urgenta destinata bancilor grecesti, in ultima saptamana consiliul guvernatorilor BCE a fost nevoit sa se intalneasca aproape ...citeste mai departe despre "BCE a aprobat majorarea finantarii pentru bancile grecesti ceruta de Atena" pe Ziare.com

#BCE finantare banci Grecia, #banci Grecia bani Banca Europeana , #Stiri International