BBC va trece printr-un proces de restructurare a activitatilor

Luni, 01 Martie 2010, ora 09:45
939 citiri
BBC va trece printr-un proces de restructurare a activitatilor

BBC va inchide doua posturi de radio, va reduce cu 50% numarul de pagini ale site-ului corporatiei si isi va diminua semnificativ investitiile in programele americane importate, potrivit unui raport care urmeaza sa fie prezentat luna viitoare, informeaza Times Online. 

Mark Thompson, director general al BBC, va anunta, in cadrul unui raport strategic ce va fi publicat in luna martie, reducerea cu circa 50% a paginilor site-ului corporatiei, insotita de disponibilizarea unui sfert din angajati, informeaza Mediafax.

Totodata va fi limitat bugetul de achizitii a drepturilor de retransmisie a competitiilor sportive la 8,5% din veniturile anuale ale BBC, care sunt in prezent de circa 4 milioane de euro.


BBC va inchide radiourile digitale 6 Music si Asian Network, dar si posturile pentru adolescenti, pentru a lasa spatiu de activitate si concurentilor de pe piata.


De asemenea, se asteapta ca Thompson sa ceara BBC Worldwide sa puna accentul pe operatiunile din strainatate ale companiei si sa renunte la divizia britanica de reviste.


Raportul, care va trebui examinat de consiliul de administratie al BBC, vizeaza sa lase un mai mare spatiu de actiune concurentilor sai, afectati semnificativ de scaderea veniturilor din publicitate, din cauza recesiunii.


BBC, care este finantat printr-o taxa platita de locuitorii tuturor gospodariilor care poseda un televizor, este criticat deseori de companiile comerciale de pe piata, care acuza corporatia de concurenta neloiala.


Noul raport al BBC are ca obiectiv sa demonstreze unui viitor Guvern Conservator ca BBC este capabil sa se autoreglementeze, fara necesitatea unei interventii exterioare.


Partidul Conservator, despre care presa locala crede ca va fi castigator la urmatoarele alegeri legislative, a criticat vehement BBC si se estimeaza ca are in plan sa inghete bugetul corporatiei.

 

#bbc, # restructurare, # activitati , #Stiri International