Baze militare ruse intr-o tara UE? Reactia statului gazda

Marti, 10 Februarie 2015, ora 09:20
980 citiri
Baze militare ruse intr-o tara UE? Reactia statului gazda
Foto: Ministerul Afacerilor Externe cipriot

Ciprul a negat rapoartele aparute in presa rusa la inceputul acestei saptamani, potrivit carora este pregatit sa inchirieze doua baze militare Rusiei. Statul Cipru este membru UE, nu si NATO.

"Nu se pune problema unor baze militare aeriene sau navale ruse pe solul Ciprului", a spus ministrul de Externe Ioannis Kasoulides, potrivit BBC.

Anterior, un cotidian rus apropiat Kremlinului a scris ca presedintele cipriot Nicos Anastasiades ar urma sa faca o oferta in cursul unei vizite oficiale la Moscova, la 25 februarie.

Intelegerea ar fi vizat baza aeriana de langa Paphos si o baza navala la Limassol, baze pe care Rusia le poate deja utiliza, temporar, pentru misiuni umanitare si, respectiv, realimentare.

Kasoulides a negat categoric orice posibilitate ca bazele sa fie inchiriate Rusiei, subliniind ca "nu a existat niciodata nicio cerere din partea Rusiei cu privire la asta".

Seful diplomatiei cipriote a aratat ca presedintele Anastasiades se refera la "reinnoirea unui acord ...citeste mai departe despre "Baze militare ruse intr-o tara UE? Reactia statului gazda" pe Ziare.com

#Cipru baze militare Rusia, #Cipru cooperare militara Rusia , #Stiri International