Baza de aparare in fata atacurilor nucleare ale Rusiei, scoasa la vanzare pentru relaxare in familie

Luni, 29 Iunie 2015, ora 17:17
919 citiri
Baza de aparare in fata atacurilor nucleare ale Rusiei, scoasa la vanzare pentru relaxare in familie
Foto: Russia Today/eBay

O baza militara menita sa protezeje Statele Unite in fata unor atacuri nucleare ale Rusiei, in timpul Razboiului Rece, a fost scoasa la vanzare pentru suma de 500.000 de dolari.

Este vorba despre Unitatea de Control Nike DY-10, aflata in orasul Abilene din statul american Texas, folosita in anii '60 pentru aparare in fata unor posibile lovituri ale armatei sovietice impotriva Statelor Unite, scrie Daily Mail.

In acea perioada existau temeri ca URSS ar putea lansa rachete cu raza scurta de actiune din Cuba. In baza militara, un complex format din zece cladiri, erau depozitate rachete Nike sol-aer, care puteau intercepta potentiale focoase nucleare lansate de rusi.

Rachetele Nike, care au fost active din 1960 pana in 1966, ar fi putut proteja tinte-cheie din zona respectiva, inclusiv un depozit de arme grele al focoaselor nucleare americane de la Baza Fortelor Aeriene Dyess, aflata in apropiere de Abilene.

Unitatea este dotata cu un teren de ...citeste mai departe despre "Baza de aparare in fata atacurilor nucleare ale Rusiei, scoasa la vanzare pentru relaxare in familie" pe Ziare.com

#baza militara vanzare, #baza rachete Rusia vanzare , #Stiri International