Bashar al Assad vrea sa cumpere din Rusia ultima versiune a unui sistem antiracheta

Vineri, 28 Aprilie 2017, ora 23:11
853 citiri
Bashar al Assad vrea sa cumpere din Rusia ultima versiune a unui sistem antiracheta
Foto: Ziare.com

Presedintele sirian, Bashar al Assad, a declarat ca este in negocieri cu Rusia pentru a achizitiona ultima versiune a unui sistem antiracheta pentru a face fata atacurilor israeliene si amenintarilor americane.

"Este fireasca dorinta de a avea acest sistem caci Israelul comite agresiuni impotriva tarilor arabe care il inconjoara de la crearea sa, in 1948", a spus Assad, intr-un interviu acordat miercuri canalului venezuelean Telesur si publicat joi de agentia oficiala siriana Sana.

In iunie, regimul sirian si-a acuzat vecinul israelian ca a bombardat aeroportul militar din Mazze, la periferia vestica a capitalei siriene, care adaposteste serviciile de informatii ale fortelor aeriene.

Si joi, el a acuzat Israelul de a fi provocat o enorma explozie in cursul diminetii, dupa un atac cu rachete asupra unei pozitii militare, in apropiere de aeroportul international din Damasc.

Statul evreu, care confirma rar numeroasele sale atacuri lansate pe teritoriul sirian de la inceputul razboiului civil in 2011, a lasat sa se inteleaga ca ar putea fi autorul atacului.

"Este firesc ca noi sa negociem acum cu rusii pentru a intari aceste sisteme, pentru a face fata amenintarilor aeriene israeliene si rachetelor americane", a adaugat Bashar al Assad, mentionand lovitura americana contra bazei militare din centrul Siriei.

Seful statului sirian a subliniat totodata ca nicio tara care a sustinut opozitia nu va fi autorizata sa participe la reconstructia tarii.

"Niciodata, niciuna dintre tarile care au fost contra poporului sirian si care au luat parte la distrugerea si sabotajul (Siriei) nu va participa la reconstructia Siriei. Este o decizie definitiva", a spus el.

Valoarea lucrarilor de reconstructie a Siriei este estimata la 300 de miliarde de dolari, potrivit organizatiilor internationale.

Assad ar putea cere Rusiei sa-si aduca efective terestre in SiriaTrump il avertizeaza pe Putin: Loialitatea fata de animalul Assad e foarte rea pentru Rusia, omenire, lume ...citeste mai departe despre "Bashar al Assad vrea sa cumpere din Rusia ultima versiune a unui sistem antiracheta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Bashar al Assad sistem antiracheta Rusia, #Siria sistem antiracheta Rusia , #Stiri International