Bank of Cyprus estimeaza un profit de 10 milioane euro in 2009

Marti, 22 Decembrie 2009, ora 17:46
1389 citiri
Bank of Cyprus estimeaza un profit de 10 milioane euro in 2009

Bank of Cyprus estimeaza ca va avea un profit de aproape 10 milioane euro in 2009 si se asteapta ca in 2010 sa se situeze in jurul aceluiasi nivel, dar nu exclude chiar si o scadere, a spus, marti, directorul general al bancii, George Christophorou, citat de NewsIn.

"Estimam un profit de aproape 10 milioane euro pentru acest an.

In 2010 ar putea fi mai redus sau in jurul aceluiasi nivel", a spus Christophorou.

El a adaugat ca, in privinta activelor, banca se asteapta la un nivel de 700 milioane euro in 2009, urmat de o crestere cu 30% anul viitor.

In privinta creditelor, banca se asteapta ca soldul acestora sa urce cu 25-30% in 2010, insa "nu stim exact pentru ca nu suntem dispusi sa aruncam banii".

"Am putea sa acordam usor credite pentru a ajunge la acest nivel, lichiditatea nefiind o problema, insa nu putem acorda banii usor", a spus Christophorou.

In opinia directorului general adjunct al bancii, Mircea Sacuiu, piata de creditare a populatiei este blocata in prezent, in ciuda programului Prima Casa, iar in ce priveste creditul corporate, "este foarte greu sa gasesti companii".

"Pe parte de corporate sunt deja semne de imbunatatire, insa, chiar daca pe partea de retail piata este inca blocata", a completat el.

In prezent, Bank of Cyprus are un raport al creditelor fata de depozite de 1/6, au mai spus reprezentantii bancii.

In privinta liniilor de finantare, Bank of Cyprus are in prezent linii de credit de 600 milioane euro de la banca mama, cu o scadenta de 3-4 ani.

In 2010, banca vrea sa-si dubleze reteaua, in conditiile in care in prezent are 11 sucursale si 2 agentii.

"Nu ne-am gandit niciodata sa deschidem 50 de unitati intr-un singur an pentru ca nu mai consideram actuala o astfel de strategie.

Suntem foarte calculati si selectivi pentru ca nu vrem unitati care sa nu aduca profit", a spus Christophorou.

Banca are in prezent 200 de angajati si vrea ca in 2010 sa isi sporeasca numarul salariatilor cu 50%.

Numarul total al clientilor Bank of Cyprus a ajuns la 5.000, din care 250 sunt clienti IMM, banca dublandu-si numarul clientilor anul acesta. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bank, # of, # cyprus, # profit, # euro , #Stiri International