Bancile ar putea avea nevoie de aprobarea Fed pentru a acorda bonusuri

Vineri, 18 Septembrie 2009, ora 14:57
980 citiri
Bancile ar putea avea nevoie de aprobarea Fed pentru a acorda bonusuri

Bancile din Statele Unite ar putea avea nevoie de aprobarea Rezervei Federale americane (Fed) pentru a acorda bonusuri milioanelor de salariati din sectorul bancar din SUA, potrivit unui plan de reducere a riscului in sectorul financiar, informeaza Wall Street Journal (WSJ), citat de AFP.

"Proiectul Fed ar putea permite institutiei sa se implice pentru prima data cu adevarat in atribuirea bonusurilor, un rol pana acum rezervat consiliului de administratie si directorilor bancilor", a afirmat cotidianul financiar american.

Astfel, Fed ar avea drept de veto pentru orice prima "care incurajeaza angajatii, inclusiv directorii, sa-si asume riscuri prea mari".

"Reglementarile nu vor avea ca scop stabilirea salariilor, insa institutia ar putea analiza politica salariala si, daca este necesar, sa modifice politica de prime si bonusuri la fiecare banca, pentru ca niciun stimulent sa nu incurajeze riscurile inutile", precizeaza WSJ.

Liderii G20 se vor intalni pe 24-25 septembrie la Pittsburgh, SUA, pentru a discuta situatia economiei mondiale si posibilitatea limitarii primelor in sistemul financiar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banci, #sua, #bonusuri , #Stiri International