Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Banca Centrala Europeana confirma sfarsitul recesiunii

Banca Centrala Europeana confirma sfarsitul recesiunii

Presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Calude Trichet, a anuntat in mod oficial, luni, ca recesiunea economica globala s-a incheiat, dar bancile centrale si guvernele mai au inca de gestionat o serie de riscuri ce ameninta stabilitatea si cresterea economica.

Vorbind in calitate de presedinte al reuniunii organizate de Banca Reglementelor Internationale (BIS) pe tema economiei globale, Trichet a precizat ca "nu exista timp pentru automultumire" si ca masurile economice vor trebui continuate, potrivit Nasdaq.

"Prin masurile speciale luate am evitat o recesiune si am stabilizat situatia, dar, bineinteles, exista o multime de probleme care trebuie rezolvate", a declarat presedintele Bancii Centrale Europene.

Declaratiile lui Trichet vin dupa ce liderii grupului celor 20 de state industrializate si al principalelor economii emergente ale lumii, G20, ce reprezinta 85% din economia globala, au adoptat un calendar pentru aprobarea unor politici ce au ca scop redresarea economiilor mondiale, in cadrul unor intalniri ce au avut loc vineri si sambata.

De asemenea, guvernele statelor din G20 au fost de acord sa mentina masurile de stimulare economica, in ciuda semnalelor care arata ca economia globala isi revine.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1748 ori
Citeste mai multe desprebce economie recesiune trichet