Ban Ki-moon: Dupa 70 de ani, a venit momentul ca o femeie sa conduca ONU! Cine sunt candidatele

Marti, 16 August 2016, ora 16:11
1029 citiri
Ban Ki-moon: Dupa 70 de ani, a venit momentul ca o femeie sa conduca ONU! Cine sunt candidatele
Foto: Twitter/Ban Ki moon

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a declarat recent ca si-ar dori ca o femeie sa fie cea care-i ia locul, ca a venit momentul ca, dupa 70 de ani, o femeie sa se afle in premiera pe aceasta pozitie.

Deloc intamplator, din cei 11 candidati la aceasta functie, cinci sunt femei, relateaza BBC.

Noul secretar general al ONU trebuie sa fie recomandat de 15 tari din Consiliul de Securitate al ONU si sa fie ales apoi de 193 de tari din Comitetul General.

Se asteapta ca nou secretar general sa fie anuntat in toamna.

In mod traditional, aceasta pozitie este detinuta, pe rand, de diferitele regiuni din lume. Candidatii din 2016 vin din America Latina, vestul Europei, estul Europei si regiunea Australia - Asia.

Desi nu s-a referit la niciuna dintre candidate, actualul secretar general al ONU a declarat pentru AP ca multe dintre candidate sunt "distinse, lideri motivati care chiar pot schimba lumea".

Acesta a mai spus ca persoana care va prelua aceasta functie trebuie sa ...citeste mai departe despre "Ban Ki-moon: Dupa 70 de ani, a venit momentul ca o femeie sa conduca ONU! Cine sunt candidatele" pe Ziare.com

#femeie conducere ONU, #Ban Ki moon femeie ONU, #candidati secretar general ONU, #ONU secretar general femeie , #Stiri International