Avioanele militare americane infurie China: Pentagonul nu se da inapoi

Vineri, 22 Mai 2015, ora 07:13
1876 citiri
Avioanele militare americane infurie China: Pentagonul nu se da inapoi
Foto: US Navy/John Philip Wagner Jr.

Avioanele si navele militare americane au ramas pana in prezent departe de micile insule artificiale construite de Beijing in Marea Chinei de Sud, a informat joi Pentagonul.

Departamentul Apararii intentioneaza sa trimita nave si avioane in zona de 12 mile din jurul insulelor artificiale chineze, pentru a sublinia ca aceste constructii nu pot justifica revendicarea de ape teritoriale sau de spatiu aerian de catre Beijing in aceasta zona maritima strategica.

Pana in momentul de fata, "nu am zburat direct deasupra" acestor lucrari, a subliniat joi purtatorul de cuvant al Pentagonului, colonelul Steven Warren, citat de AFP.

Faptul ca raman la distanta nu impiedica avioanele americane sa primeasca frecvent avertismente din partea militarilor chinezi, care le cer sa paraseasca zona, dupa cum arata reportajele realizate de CNN si Pentagon miercuri, in cursul patrularii unui avion de supraveghere militara de tip P-8A Poseidon.

Incident in Marea Chinei de Sud: Riscul unui razboi ...citeste mai departe despre "Avioanele militare americane infurie China: Pentagonul nu se da inapoi" pe Ziare.com

#avioane americane insule China, #razboi Sua China , #Stiri International