Avioanele de lupta ale Rusiei au pandit coastele SUA 4 zile consecutiv

Marti, 25 Aprilie 2017, ora 08:25
2445 citiri
Avioanele de lupta ale Rusiei au pandit coastele SUA 4 zile consecutiv
Foto: Facebook/Ministry of Defence of the Russian Federation

Avioane de vanatoare americane si canadiene au interceptat saptamana trecuta bombardiere ruse care zburau in apropiere de Alaska.

Bombardiere ruse Tupolev Tu-95 au fost reperate in spatiul aerian international in trei randuri, pe 17, 18 si 20 aprilie, conform Pentagonului si comandamentului militar insarcinat cu securitatea aeriana a Statelor Unite si Canadei (NORAD): de doua ori aproape de insulele Aleutine si o data aproape de suprafetele continentale al Alaskai si Canadei, au anuntat, luni, responsabili nord-americani citati de AFP.

Un purtator de cuvant de la NORAD, Lori O'Donley, a adaugat ca mai multe avioane ruse de patrulare maritima IL-38 au fost, de asemenea, reperate si identificate in aceeasi zona a spatiului aerian international, pe 19 aprilie.

In doua randuri, NORAD a trimis avioane de vanatoare pentru a executa operatiuni de interceptare "sigure si profesioniste".

Interceptarile in plin zbor intre avioane de vanatoare si bombardiere survin frecvent in spatiul aerian international, inclusiv aparate rusesti escortand uneori avioane de recunoastere americane in jurul Marii Baltice si in apropiere de Rusia.

Dar un purtator de cuvant al Pentagonului a precizat ca acest tip de operatiuni nu a fost observat de mai multe luni in jurul Alaskai, poate pentru ca enormele bombardiere Tu-95 "Bear" (nume de cod al NATO) au fost blocate la sol pentru probleme de intretinere.

"Este prima data dupa circa doi ani si jumatate cand vedem ca Rusia executa o misiune cu bombardiere de lunga distanta de acest tip in apropierea si in jurul Alaskai", a declarat capitanul Jeff Davis.

Citeste si Rusia isi trimite avioanele de lupta sa incalce spatiul aerian al vecinilor din UE ...citeste mai departe despre "Avioanele de lupta ale Rusiei au pandit coastele SUA 4 zile consecutiv" pe Ziare.com

#avioane lupta Rusia SUA , #Stiri International