Avioane F-22 pentru Israel. Solicitarea ar fi fost aprobata de administratia Donald Trump

Duminica, 01 Noiembrie 2020, ora 02:15
630 citiri
Avioane F-22 pentru Israel. Solicitarea ar fi fost aprobata de administratia Donald Trump
F-22 Raportor/Pixabay

Secretarul american al Apararii, Mark Esper, a declarat oficialilor israelieni, in timpul unei vizite oficiale efectuate in Israel saptamana aceasta, ca administratia Donald Trump a aprobat vanzarea de avioane stealth F-22 catre statul evreu, potrivit unui raport publicat vineri.

Presedintele SUA, Donald Trump, a acceptat solicitarea pentru vanzarea de avioane F-22 Raptor catre Israel, in contextul in care oficialii israelieni din ministerul apararii, in frunte cu guvernul premierului Benjamin Netanyahu, doresc mentinerea superioritatii militare in Orientul Mijlociu, precizeaza surse guvernamentale israeliene, citate de ziarul arab Asharq Al-Awsat din Londra si cotidianul Times of Israel, scrie publicatia DefenseRomania.ro.

Potrivit celor doua publicatii, secretarul american al Apararii, Mark Esper, a adus la cunostinta oficialilor israeliene, in cursul unei vizite efectuata joi in Israel, ca Statele Unite au aprobat vanzarea de avioane F-22 Raptor si rachete de ultima generatie.

Esper si ministrul israelian al Apararii, Benny Gantz, s-au intalnit de trei ori in putin de o luna, discutand despre respectarea angajamentului Statelor Unite de a mentine superioritatea militara a Israelului in Orientul Mijlociu, in contextul in care administratia Trump a dat unda verde vanzarii de avioane F-35 catre Emiratele Arabe Unite (EAU).

De asemenea, Esper s-a intalnit cu premierul Benjamin Netanyahu, cu directorul general al Ministerului Apararii, Amir Eshel, si cu seful Statului Major al Fortelor de Aparare din Israel, Aviv Kochavi, in timpul vizitei sale oficiale de joi in Israel. "Au discutat despre necesitatea mentinerii securitatii si stabilitatii regionale si despre modalitati de contracarare a Iranului", a transmis biroul de presa al ministrul israelian al apararii, Benny Gantz.

Saptamana trecuta si la sfarsitul lunii septembrie, Gantz a calatorit la Washington pentru a avea mai multe intalniri la nivel inalt cu Esper si alti oficiali americani din zona apararii, purtand discutii despre modalitatea in care Statele Unite pot mentine superioritatea militara a Israelului in Orientul Mijlociu, in contextul in care administratia Trump a dat unda verde vanzarii de avioane F-35 catre EAU.

Esper si Gantz au semnat saptamana trecuta la Washington un acord care reafirma angajamentul american de a mentine superioritatea militara a Israelului in Orientul Mijlociu. Ca urmare a acestei vizite, dupa cum am precizat intr-o analiza anterioara, a aparut informati ...citeste mai departe despre "Avioane F-22 pentru Israel. Solicitarea ar fi fost aprobata de administratia Donald Trump" pe Ziare.com

#stiri internationale, #SUA, #Israel, #f 22, #aparare, #Orient, #Securitate , #Stiri International