Avertismentul unui fost ministru de Externe: UE pare sa considere R.Moldova un stat esuat, ceea ce e o mare eroare

Sambata, 17 Octombrie 2015, ora 17:48
834 citiri
Avertismentul unui fost ministru de Externe: UE pare sa considere R.Moldova un stat esuat, ceea ce e o mare eroare
Foto: Facebook/Cristian Diaconescu

Situatia din Republica Moldova este una critica, iar dezinteresul si lipsa de implicare a partenerilor europeni o vor agrava si mai tare, afirma fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu, in opinia caruia Romania poate si trebuie sa faca mai mult pentru a ajuta, dar "la Bruxelles".

Graba cu care s-au desfasurat procedurile care au dus la retinerea fostului premier moldovean Vlad Filat a generat numeroase intrebari si suspiciuni in legatura cu interesele care stau in spatele deciziei procurorului general din Republica Moldova.

"Este una din expresiile situatiei critice prin care trece Republica Moldova astazi. Neincrederea in institutii si in statul de drept este o problema de fond, se datoreaza multor factori, in primul rand politizarii formale a institutiilor care tin de functionarea statului de drept din R.Moldova.

Dupa cate cunoasteti, ei impart politic conducerea Parchetului, a Ministerului de Interne, a serviciilor de informatii. Asa ca premisa de la care se pleaca ...citeste mai departe despre "Avertismentul unui fost ministru de Externe: UE pare sa considere R.Moldova un stat esuat, ceea ce e o mare eroare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Cristian Diaconescu Moldova UE, #Cristian Diaconescu Filat retinut, #Cristian Diaconescu Romania Moldova , #Stiri International