Avertisment ferm al presedintelui sud-coreean: Este foarte posibil un conflict militar cu Coreea de Nord

Miercuri, 17 Mai 2017, ora 12:06
1477 citiri
Avertisment ferm al presedintelui sud-coreean: Este foarte posibil un conflict militar cu Coreea de Nord
Foto: Arhiva Pixabay

Noul presedinte sud-coreean, Moon Jae In, a spus miercuri ca exista o mare posbilitate a izbucnirii unui conflict militar cu Coreea de Nord.

"Realitatea este ca este o mare posibilitate a unui conflict militar la NLL (Northern Limit Line, linia delimitarii de nord, trad. - n.red.) si la linia de demarcare militara", a spus Moon, potrivit Reuters.

Agentia de presa comenteaza ca, in ultima perioada, Phenianul pare sa fi facut progrese mari in ce priveste capacitatile nucleare si de lansare a rachetelor.

"Vom trata cu asprime cu Nordul, impreuna cu comunitatea internationala", a mai spus liderul de la Seul, citat si de The Independent, adaugand ca armata sa ramane in continuare pregatita sa contracareze orice provocare a Nordului.

Linia delimitarii de nord este o linie de demarcatie maritima, disputata intre cele doua tari, din Marea Galbena. Aceasta linie reprezinta granita militara de facto dintre cele doua Corei.

Comentariile lui Moon vin la cateva ore dupa ce tara sa, care gazduieste 28.500 de trupe americane, a anuntat ca urmareste redeschiderea unui canal de dialog cu Coreea de Nord.

In varsta de 64 de ani, Moon este presedinte al Coreei de Sud de doar o saptamana, urmandu-i lui Park Geun Hye.

Citeste mai multe despre amenintarile Coreei de Nord la adresa Sudului si Statelor Unite:

Tensiuni in crestere: Coreea de Nord ameninta cu razboi total, Trump ii transmite un mesaj lui Kim Jong UnEste iminent un razboi intre SUA si Coreea de Nord?Japonia face deja planuri pentru evacuarea a 60.000 de cetateni din Coreea de Sud si primirea unui val de refugiati de razboi din NordCoreea de Nord anunta SUA ca e pregatita de orice tip de razboi ...citeste mai departe despre "Avertisment ferm al presedintelui sud-coreean: Este foarte posibil un conflict militar cu Coreea de Nord" pe Ziare.com

#presedinte Coreea de Sud avertisment, #conflict militar Coreea, #avertisment conflict militar Coreea de Nord , #Stiri International