Avertisment dur al ONU: Mii de sirieni ar putea muri din cauza foametei

Luni, 29 Februarie 2016, ora 16:06
917 citiri

Privarea fortata de hrana ar putea provoca mii de decese in zonele asediate din Siria, a declarat luni Inaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Zeid Ra'ad Al Hussein, care a mai spus ca statele trebuie sa-si asume mai degraba responsabilitatea pentru protejarea refugiatilor, decat sa impuna restrictii inumane si nerealiste la frontiere.

"A continua ridicarea de ziduri tot mai inalte la frontiera impotriva acestor oameni disperati reprezinta un act de cruzime si o iluzie", a remarcat el, in deschiderea sesiunii anuale a Consiliului pentru Drepturile Omului la Geneva, relateaza AFP si DPA.

"Peste 450.000 de persoane sunt prinse intr-o capcana in satele si orasele din Siria - in unele cazuri, de ani de zile", a tras un semnal de alarma Zeid Ra'ad Al Hussein.

"Hrana, medicamentele si alte produse de ajutor umanitar de urgenta sunt blocate in mod repetat. Mii de persoane ar putea sa moara de foame", a avertizat el.

"Privarea deliberata de hrana este, fara indoiala, ...citeste mai departe despre "Avertisment dur al ONU: Mii de sirieni ar putea muri din cauza foametei" pe Ziare.com

#Siria oameni murit foame, #Siria oameni foamete, #Siria razboi foamete , #Stiri International