Avertisment de la NATO: Un atac cibernetic masiv va declansa un raspuns

Joi, 16 Iunie 2016, ora 23:01
714 citiri
Avertisment de la NATO: Un atac cibernetic masiv va declansa un raspuns
Foto: Facebook/Jens Stoltenberg

Un atac cibernetic major ar putea declansa un raspuns colectiv din partea NATO, a avertizat secretarul general Jens Stoltenberg.

"Un atac cibernetic grav poate fi clasificat drept un caz pentru Alianta. Atunci, NATO poate si trebuie sa reactioneze ", a declarat Stoltenberg intr-un interviu publicat in editia de joi a ziarului german Bild, citat Reuters. "Cum, depinde de gravitatea atacului", a continuat secretarul general.

Stoltenberg a facut aceste declaratii dupa ce ministrii Apararii din statele membre ale Aliantei au decis in cadrul reuniunii de la Bruxelles sa desemneze domeniul cibernetic drept domeniu operational de razboi, alaturi de cel aerian, cel maritim si cel terestru.

Alianta estima in 2014 ca atacuri cibernetice pot declansa apararea colectiva a NATO, prevazuta la articolul 5 al Tratatului Organizatiei Atlanticului de Nord.

Acest lucru inseamna ca NATO ar putea raspunde unui atac cibernetic cu arme conventionale, in contextul in care un raspuns este decis ...citeste mai departe despre "Avertisment de la NATO: Un atac cibernetic masiv va declansa un raspuns" pe Ziare.com

#atac cobernetic NATO, #domeniu cibernetic razboi, #domeniu cibernetic razboi NATO , #Stiri International