Autorul articolului 50 spune ca e de fapt reversibil. Daca britanicii se razgandesc, Bruxelles-ul trebuie sa-i lase in UE

Miercuri, 22 Februarie 2017, ora 11:26
927 citiri
Autorul articolului 50 spune ca e de fapt reversibil. Daca britanicii se razgandesc, Bruxelles-ul trebuie sa-i lase in UE
Fotomontaj Ziare.com

Autorul Articolului 50, care reglementeaza iesirea unui stat membru din Uniunea Europeana, sustine ca prevederea este reversibila. El contrazice astfel Guvernul de la Londra, care a aratat ca respectiva clauza din Tratatul de la Lisabona nu mai poate fi oprita odata declansata.

Proiectul de lege privind Brexit a ajuns luni in Camera Lorzilor, care nu poate bloca textul, insa poate perturba calendarul stabilit de Guvern.

John Kerr, autorul Articolului 50, a cerut Camerei Lorzilor sa aduca amendamente proiectului de lege. Kerr a avertizat ca economia Marii Britanii va avea de suferit dupa iesirea din UE, scrie The Independent.

"Va fi de platit un pret. Este trist faptul ca nu cei care ne-au adus in situatia asta vor avea de suferit. Ei vor fi foarte bine, tara s-ar putea sa nu fie", le-a spus el colegilor din Camera Lorzilor.

In timpul weekend-ului, ministrul britanic al Justitiei Elizabeth Truss a starnit o controversa dupa ce a spus ca Articolul 50 nu poate fi revocat.

"Daca ar fi sa ne razgandim in privinta retragerii (din UE - n.red.), cu siguranta am putea si nimeni de la Bruxelles nu ne-ar putea opri", a punctat John Kerr.

Curtea Suprema britanica a constrans-o pe Theresa May, premierul britanic, sa consulte Parlamentul in privinta Brexit-ului. Proiectul de lege privind iesirea UK din UE a trecut de primul obstacol pe 9 februarie, cand Camera Comunelor a avizat textul.

Intr-un scenariu ideal al Guvernului, urmeaza ca si Camera Lorzilor sa valideze proiectul de lege, astfel ca Theresa May sa poata declansa cat mai repede Articolul 50, posibil chiar in timpul Consiliului European programat pentru 9 si 10 martie la Bruxelles. ...citeste mai departe despre "Autorul articolului 50 spune ca e de fapt reversibil. Daca britanicii se razgandesc, Bruxelles-ul trebuie sa-i lase in UE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#articol 50 Brexit reversibil, #Brexit reversibil , #Stiri International