Autoritatile din SUA au inchis 36 de banci

Duminica, 24 Mai 2009, ora 18:09
1391 citiri
Autoritatile din SUA au inchis 36 de banci

Autoritatile americane de reglementare a sectorului bancar au inchis vineri banca Citizens National Bank, cu sediul in Macomb, Illinois, care este a 36-a institutie de credit din SUA intrata in faliment in acest an, pe fondul unei economiii in criza si ieftinirii caselor, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Fondul federal de garantare a depozitelor (FDIC) a precizat ca Citizens National Bank avea active de 437 milioane dolari si depozite atrase de circa 400 milioane dolari. Falimentul ar putea costa Fondul de garantare circa 106 milioane dolari.

O alta banca din statul Illinois, Morton Community Bank, a acceptat sa preia depozitele Citizens National Bank, ale carei agentii vor fi redeschise ca unitati ale Morton Community Bank, astfel incat clientii si pot accesa conturile incepand din acest weekend.

Anul trecut, 25 de banci din SUA au fost inchise de autoritati, fata de doar trei in 2007. In cursul actualei crize financiare, falimentul Washington Mutual, cu sediul in Seattle, a devenit cel mai mare din istoria SUA Banca a fost inchisa in septembrie 2008, ca urmare a pierderilor din credite ipotecare si a problemelor de lichiditate.

FDIC garanteaza depozitele clientilor in limita a 250.000 dolari. Agentia guvernamentala monitorizeaza o multime de alte banci cu probleme. La finalul anului trecut, 252 de institutii de credit se aflau pe aceasta lista.

#SUA, #autoritati, #banci, #faliment, #criza , #Stiri International