Autoritatile britanice vor asculta telefoanele traderilor de la bursa londoneza

Miercuri, 10 Noiembrie 2010, ora 14:26
1043 citiri
Autoritatile britanice vor asculta telefoanele traderilor de la bursa londoneza

Telefoanele mobile ale traderilor din Marea Britanie ar putea fi ascultate, masura menita sa impiedice tranzactionarea cu informatii privilegiate pe bursa de la Londra, potrivit unui nou regulament care ar putea fi prezentat in aceasta saptamana de autoritati, transmite Bloomberg, precizeaza Mediafax.

Autoritatea pentru Servicii Financiare a aratat anterior ca telefoanele mobile de serviciu nu ar trebui sa fie scutite de la regula impusa bancilor si caselor de brokeraj, care sunt obligate prin lege sa inregistreze apelurile angajatilor pentru a putea fi disponibile ulterior, in cazul unei investigatii.

In luna martie, agentia guvernamentala britanica a prezentat un proiect de regulament care viza inregistrarea a 22.000 de telefoane. Analistii sunt sceptici in privinta eficientei masurii.

"Cei care nu vor sa respecte legea vor gasi metode de a ocoli noile reguli. Un trader obisnuit sa foloseasca informatii privilegiate va reusi sa evite legea folosind telefoane personale sau intalnindu-se personal cu partenerii sai", comenteaza un analist londonez.

Autoritatile americane au construit dosarul de tranzactionare cu informatii privilegiate impotriva directorului general al fondului Galleon, Raj Rajaratnam, in parte si cu inregistrari ale unor convorbiri telefonice ascultate cu mandat.

Agentia de reglementare financiara din Marea Britanie si-a sporit eforturile de combatere a fenomenului, dupa ce a fost criticata de unii parlamentari ca nu reuseste sa previna aceste infractiuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
#bursa, #convorbiri, #londoneza, #mobile, #telefoane , #Stiri International