Austriecii insista: Vor alocatii mai mici pentru copiii romani. Au calculat si economia facuta

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 07:29
1031 citiri
Austriecii insista: Vor alocatii mai mici pentru copiii romani. Au calculat si economia facuta
Foto: Arhiva Ziare.com

Oficialii austrieci insista cu ideea de a reduce cuantumul alocatiilor acordate copiilor cetatenilor straini care muncesc in aceasta tara. Mai nou, au facut si calcule.

Ministrul Familiei, Sophie Karmasin, sustine ca aceasta masura ar aduce o economie la bugetul statului de 50 de milioane de euro pe an, transmite Mediafax, citand publicatia locala Heute.

Calculele ministrului Familiei au pornit de la ideea de a acorda copiilor cetatenilor UE din Austria alocatii la nivelul celor din tara de origine.

"O eliminare completa (a alocatiilor), asa cum solicita Marea Britanie, ar insemna o economie de 150 de milioane de euro anual. Dar Austria nu ia in considerare aceasta varianta", mai arata publicatia citata.

Zilele trecute, ministrul de Externe din Austria, Sebastian Kurz, a solicitat o reforma a sistemelor sociale in Uniunea Europeana. Acesta a precizat ca Viena plateste o alocatie de 160 de euro pentru copilul unui roman care lucreaza in Austria, desi in Romania aceasta... citeste mai departe despre "Austriecii insista: Vor alocatii mai mici pentru copiii romani. Au calculat si economia facuta" pe Ziare.com

#alocatii copii romani reducere Austria, #copii romani alocatie Austria , #Stiri International