Austria va organiza alegeri anticipate in acest an

Duminica, 14 Mai 2017, ora 17:10
937 citiri
Austria va organiza alegeri anticipate in acest an

Austria va organiza alegeri anticipate in cursul acestui an, a declarat duminica seful guvernului austriac, cancelarul social-democrat Christian Kern, transmite Reuters.

"Vor avea loc cu siguranta alegeri, presupun ca in toamna care vine", a afirmat Kern intr-un interviu acordat postului ORF TV, dupa ce vineri ministrul austriac de externe Sebastian Kurz a cerut organizarea de alegeri anticipate. Tanarul Kurz (30 de ani) este vazut ca marele favorit in cadrul Partidului Popular (OVP) sa ii succeada actualului lider Reinhold Mitterlehner, care a anuntat miercuri ca demisioneaza.

"OVP a pus capat coalitiei vineri", a spus cancelarul in interviul difuzat duminica, referindu-se la afirmatiile ministrului de Externe.

Organizarea de alegeri anticipate necesita o majoritate in legislativ, iar in opinia cancelarului, functionarea cu un guvern minoritar nu ar fi viabila. "Ar putea fi o majoritate numerica, dar probabil nu si o majoritate politica", a punctat seful guvernului.

Mai multe sondaje de opinie indica faptul ca o preluare a conducerii OVP de catre Kurz ar impulsiona sprijinul pentru aceasta formatiune si l-ar propulsa pe prima pozitie.

Sondajele au aratat cu regularitate ca Partidului Libertatii, de extrema-dreapta, este cel mai popular din Austria, urmat indeaproape de Partidul Social Democrat, de centru stanga, al cancelarului Kern.

Conducerea OVP urma sa se intruneasca duminica pentru a decide cu cine va fi inlocuit Mitterlehner. Urmatoarele alegeri la termen sunt programate in Austria pentru toamna lui 2018. ...citeste mai departe despre "Austria va organiza alegeri anticipate in acest an" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alegeri anticipate Austria, #Christian Kern anticipate Austria , #Stiri International