Austria poate avea cel mai tanar cancelar din istorie. La 31 de ani, Sebastian Kurz ar fi si cel mai tanar lider al unei tari europene

Duminica, 15 Octombrie 2017, ora 20:43
1000 citiri

Sebastian Kurz, liderul Partidului Popular din Austria, are sanse mari sa devina cancelar si cel mai tanar lider politic ales in Europa, in urma unui scrutin in care formatiunea de extrema-dreapta Partidul Libertatii s-a clasat pe pozitia a doua.

In varsta de 31 de ani, Sebastian Kurz, fost ministru de Externe al Austriei, va fi cel mai tanar lider ales in Europa, fiind urmat de premierul Irlandei, Leo Varadkar (in varsta de 38 de ani), si de presedintele Frantei, Emmanuel Macron (in varsta de 39 de ani).

Alegerile parlamentare au fost convocate anticipat in Austria dupa ce formatiunea de centru-dreapta condusa de Sebastian Kurz a pus capat coalitiei cu Partidul Social-Democrat (centru-stanga), al cancelarului in functie, Christian Kern.

Partidul Popular va putea opta acum intre o coalitie cu formatiunea de extrema-dreapta Partidul Libertatii (FPO) si refacerea aliantei cu social-democratii.

Sebastian Kurz a avut o campanie electorala sub sloganul "Austria pe primul loc", dupa ideea presedintelui SUA, Donald Trump, care militeaza pentru "America pe primul loc".

In calitatea de ministru de Externe, Sebastian Kurz a pledat pentru limitarea afluxului de imigranti extracomunitari. El propune reducerea indemnizatiilor strainilor aflati in Austria, eliminarea birocratiei si limitarea rolului Uniunii Europene in politicile nationale.

Composition du Parlement sortant en Autriche et projections de la nouvelle chambre #AFP pic.twitter.com/pdkGh4FMeL- Agence France-Presse (@afpfr) October 15, 2017 ...citeste mai departe despre "Austria poate avea cel mai tanar cancelar din istorie. La 31 de ani, Sebastian Kurz ar fi si cel mai tanar lider al unei tari europene" pe Ziare.com

#Sebastian Kurz cancelar Austria , #Stiri International