Austria ar putea implementa controale la granita cu Germania

Joi, 19 Aprilie 2018, ora 19:53
993 citiri
Austria ar putea implementa controale la granita cu Germania
Foto: Arhiva Pixabay

Austria ar putea incepe sa impuna verificari la granita cu Germania ca parte a unui efort mai larg de a implementa controale mai drastice la frontiera in a doua jumatate a anului, cand va prelua presedintia Consiliului UE, conform ministrului de Interne, Herbert Kickl.

Kickl a declarat ca siguranta oamenilor este mai importanta decat eventualele perturbari aduse afacerilor sau turismului, informeaza Reuters.

"In interesul protejarii propriei populatii, este logic ca vom inaspri verificarile", a afirmat Kickl, membru al gruparii de extrema-dreapta Partidul Libertatii.

"De la 1 iulie este posibil sa implementam controale la granita cu Germania", a adaugat el.

Kickl a recunoscut ca sectoarele afacerilor si turismului vor fi afectate de noile verificari. "Dar securitatea este o prioritate pentru oameni si sunt dispusi sa faca sacrificii", a afirmat el.

Ministrul austriac de de Interne sustine ca este nevoie in continuare de suspendarea zonei Schengen in mare parte a Europei. "Am comunicat clar Uniunii Europene printr-o scrisoare ca ne rezervam dreptul de a controla orice granita in Austria, chiar si pe cele care nu erau controlate pana acum", a spus Kickl.

Austria, Germania si alte tari europene au suspendat sistemul Schengen al granitelor deschise in 2015 dupa ce un milion de refugiati au patruns in Europa.

Saptamana trecuta, Germania a comunicat ca va mentine controalele la granita cu Austria pentru inca sase luni, pentru a asigura securitatea si a gestiona fluxul de migranti. ...citeste mai departe despre "Austria ar putea implementa controale la granita cu Germania" pe Ziare.com

#Austria controale granita Germania, #austria germania granita controale , #Stiri International