Aurul, din nou vedeta pe bursa: Cea mai buna evolutie din ultimele sase luni

Luni, 17 Februarie 2014, ora 09:58
1518 citiri
Aurul, din nou vedeta pe bursa: Cea mai buna evolutie din ultimele sase luni

Cotatia aurului a atins, vineri, maximul ultimelor trei luni, depasind nivelul de 1.300 de dolari pe uncie, castigand un procent in cea mai buna saptamana din ultimele sase luni, dupa ce evolutia slaba a industriei SUA a pus presiune pe dolar.

Aurul si-a revenit in fata titlurilor, care au fost sub presiunea incertitudinilor economice si a pietelor emergente, conform The Economic Times.

Vineri, indicele S&P 500, care este calculat pe baza titlurilor americane, au crescut cu 0,5%.

Cotatia aurului a crescut cu 1,2%, la 1.317,9 dolari pe uncie la jumatatea sedintei de tranzactionare de vineri, dupa ce a atins un maxim istoric in noiembrie, una dintre cele mai bune evolutii din iulie 2011. La nivelul intregii saptamani, aurul a gastigat 4%, cea mai buna evolutie din ultimele luni.

Volumul tranzactiilor, in scadere

Conform datelor preliminare publicate de Reuters, volumul tranzactiilor a fost cu 10 procente sub media ultimelor 30 de luni.

Cu toate acestea, unii traderi au remarcat ca in piata a aparut o tendinta de "supracumparare"

Aurul a urcat cu aproape noua procente de la inceputul anului, dupa ce in 2013 a pierdut 28% din pret, ca urmare a indoielilor privind recuperarea economiei SUA si a turbulentelor de pe pietele emergente.

Totusi, analisti raman precauti cu privire la pretul aurului pe termen mediu. Multi se asteapta ca economia SUA sa-si revina, iar dolarul sa se aprecieze, ceea ce face ca investitiile in aur, de obicei vazute ca sigure in perioadele turbulente, sa fie neatractive.

Argintul a atins maximul sau fata de noiembrie, fiind cotat la 21,42 de dolari pe uncie, in crestere cu 4,3% fata de ziua precedenta. In acelasi timp, platina a urcat cu 0,8%, la 1.423,5 dolari pe uncie, iar paladiul cu 0,6%, la 733,25 dolari pe uncie.

Noi aprecieri contradictorii în cotația leului față de euro și dolar. Gramul de aur, în scădere
Noi aprecieri contradictorii în cotația leului față de euro și dolar. Gramul de aur, în scădere
Moneda naţională s-a depreciat marţi, 22 aprilie, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere cu 0,04 bani (+0,01%) faţă de...
#cotatie aur, #bursa aur, #crestere aur , #Stiri International