Atenționare de călătorie în Bulgaria și Grecia pentru minivacanța de Rusalii. Timpi de aşteptare ridicaţi în vămi

Marti, 30 Mai 2023, ora 20:06
958 citiri
Atenționare de călătorie în Bulgaria și Grecia pentru minivacanța de Rusalii. Timpi de aşteptare ridicaţi în vămi
FOTO Arhivă Ziare.com

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Bulgaria către Republica Elenă şi Republica Turcia, precum şi retur către România, în perioada 31 mai - 5 iunie 2023, că se preconizează înregistrarea unor timpi de aşteptare ridicaţi la punctele de trecere a frontierelor (PTF) rutiere bulgare.

Potrivit MAE, se recomandă cetăţenilor români să folosească toate punctele de frontieră şi să se asigure că deţin combustibil, apă, alimente suficiente pentru astfel de situaţii.

De asemenea, cetăţenilor români ce revin în România în data de 5 iunie 2023 li se recomandă să aibă în vedere posibilitatea măririi considerabile a timpilor de aşteptare la trecerea prin punctul de frontieră Ruse, la taxa de pod, atunci când turiştii români revin în România şi aleg să intre în ţară prin PTF de la podul Giurgiu-Ruse.

”Astfel, se recomandă ca turiştii români care aleg să revină în ţară prin PTF Giurgiu-Ruse să pregătească, în prealabil, suma exactă pentru taxa de pod, şi anume 2 (doi) euro (monede cu valoare nominală de 1 euro sau 2 euro) sau 4 (patru) leva, în acest mod putând fi scurtaţi considerabil timpii de aşteptare la procesarea şi eliberarea documentelor justificative tip chitanţe, facturi sau bonuri fiscale”, a transmis MAE.

Potrivit instituţiei, în acest context, este importantă informarea corectă, achiziţionarea din timp a vinietelor electronice şi achitarea conformă a taxelor de drum tip TOLL, pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Republica Bulgaria, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

”Firmelor româneşti de transport internaţional de marfă sau pasageri, care tranzitează teritoriul bulgar în această perioadă, li se recomandă să întreprindă măsurile adecvate în vederea organizării temeinice a itinerariilor de deplasare şi stabilirii programului de lucru al conducătorilor auto, prin luarea în considerare a unor timpi de aşteptare considerabil măriţi la trecerea frontierelor”, a mai transmis MAE.

Pentru intrarea în România se recomandă folosirea şi a celelorlalte puncte de trecere a frontierei situate la frontiera cu Republica Bulgaria, precum PTF Vidin - Calafat, PTF Kardam - Negru Vodă, PTF Oryahovo - Bechet (ferry), PTF Dobromir - Krushari (maximum 3,5 tone), PTF Kainardzha - Lipniţa (maximum 3,5 tone), PTF Nikopol - Turnu Mă ...citeste mai departe despre "Atenționare de călătorie în Bulgaria și Grecia pentru minivacanța de Rusalii. Timpi de aşteptare ridicaţi în vămi" pe Ziare.com

#vacanta, #Bulgaria, #Grecia, #atentionare , #Stiri International