Atentie, soferi! Germania a adoptat taxa de drum - cum sunt discriminati strainii

Sambata, 28 Martie 2015, ora 17:40
1129 citiri
Atentie, soferi! Germania a adoptat taxa de drum - cum sunt discriminati strainii

Camera inferioara a Parlamentului german a adoptat o lege foarte controversata care va taxa folosirea drumurilor germane, insa UE inca analizeaza daca aceasta discrimineaza cetatenii straini.

Bundestag a adoptat legea vineri, cu 433 de voturi pentru, 128 impotriva si sase abtineri. Desi Camera superioara, Bundesrat, va revizui legea la inceputul lui mai, aceasta nu are competenta de a opri implementarea sa, ceea ce inseamna ca taxa, care a provocat o dezbatere aprinsa in Germania, va fi introdusa cel mai probabil incepand din 2016, relateaza Deutsche Welle, in pagina electronica.

Toti soferii care folosesc autostrazile (Autobahnen) din Germania vor trebui sa plateasca o taxa, inclusiv cei straini, dar soferii inregistrati in Germania - care vor plati automat taxa atat pentru autostrazi, cat si pentru drumurile importante - vor primi banii inapoi indirect, beneficiind de o reducere la taxa pentru vehiculele motorizate.

Din acest motiv, taxa va fi dezbatuta de Curtea Europeana ...citeste mai departe despre "Atentie, soferi! Germania a adoptat taxa de drum - cum sunt discriminati strainii" pe Ziare.com

#taxa autostrada Germania, #taxa de drum Germania , #Stiri International