Atentie daca mergeti in Croatia si Bosnia si Hertegovina! Sunt furtuni

Marti, 19 Septembrie 2017, ora 10:46
970 citiri
Atentie daca mergeti in Croatia si Bosnia si Hertegovina! Sunt furtuni
Foto: Arhiva Pixabay

Cei care se afla in Bosnia si Hertegovina, vor sa calatoreasca acolo sau doar o tranziteaza trebuie sa stie ca pentru aceasta tara a fost emis un cod galben de furtuna. Si pentru Croatia au fost emise mai multe coduri de ploi, dintre care unul rosu. Astfel, sunt anuntate pentru perioada urmatoare caderi masive de precipitatii.

In Bosnia si Hertegovina, zona cea mai afectata va fi partea de nord-vest a tarii, in principal regiunile Bihac, Prijedor si Banja Luka, unde se va inregistra si cea mai mare cantitate de precipitatii, informeaza MAE intr-un comunicat de presa.

Niciun punct de trecere a frontierei nu a fost inchis si nu au fost introduse restrictii de circulatie, insa MAE recomanda sa se circule cu prudenta.

Inainte de a pleca la drum, se recomanda consultarea paginilor de Internet www.meteoalarm.eu si http://bihamk.ba.

Daca sunt intampinate dificultati, poate fi solicitata asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei in Bosnia si Hertegovina: +38733207447 si +38761428354, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice a Romaniei la Sarajevo: +38761428354.

In Croatia, prognozele meteorologice locale indica pentru perioada imediat urmatoare masive caderi de precipitatii in special in regiunile Istria, Dalmatia centrala si regiunea central continentala Gospic, pentru care s-a emis cod rosu de ploi, precum si pentru regiunile central continentale Karlovac si Knin, pentru care s-a emis cod portocaliu pentru aceleasi fenomene meteorologice.

Din cauza precipitatiilor, vor fi posibile inundatii, perturbari ale circulatiei rutiere si alunecari de teren, mai arata MAE.

Din cauza ca situatia poate suferi modificari de la o ora la alta, MAE la recomanda cetatenilor romani consultarea, pentru informatii actualizate, a urmatoarelor pagini de Internet: Automobil Clubul Croat, Compania Nationala Croata de Cai Ferate, Autoritatea Portuara Croata si Agentia Croata de Aviatie Civila. In situatii de urgenta se poate apela numarul european unic de urgenta 112.

Cetatenii romani pot solicita, in caz de urgenta, asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Zagreb +38514677660 sau +38514610009, apelurile ...citeste mai departe despre "Atentie daca mergeti in Croatia si Bosnia si Hertegovina! Sunt furtuni" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#atentionare calatorie Bosnia, #atentionare calatorie Croatia, #cod rosu ploi Croatia, #ploi Bosnia Hertegovina , #Stiri International