Atentate teroriste la Paris: Prelungirea starii de urgenta pentru trei luni, aprobata de Adunarea Nationala

Joi, 19 Noiembrie 2015, ora 14:27
981 citiri

Adunarea Nationala (camera inferioara a Parlamentului francez) a votat joi in favoarea prelungirii cu trei luni a starii de urgenta, dupa atentatele de vinerea trecuta din Paris, soldate cu 129 de morti si care au fost revendicate de gruparea jihadista Statul Islamic.

Starea de urgenta a fost instituita sambata in Franta printr-o decizie a cabinetului de ministri, la propunerea presedintelui Francois Hollande - in urma atentatelor sangeroase din 13 noiembrie de la Paris, cele mai grave in istoria celei de-a cincea Republici - politia beneficiind de puteri sporite in cautarea si retinerea suspectilor, informeaza Reuters.

Prelungirea starii de urgenta urmeaza sa fie dezbatuta si aprobata vineri si in Senatul francez, dupa care poate intra in vigoare.

Ce prevede proiectul de lege privind prelungirea starii de urgenta

Presedintele francez, Francois Hollande, a decretat sambata stare de urgenta pe intreg teritoriul Frantei si inchiderea frontierelor tarii pe fondul "atentatelor ...citeste mai departe despre "Atentate teroriste la Paris: Prelungirea starii de urgenta pentru trei luni, aprobata de Adunarea Nationala" pe Ziare.com

#stare urgenta prelungita Paris, #prelungire stare urgenta atentate , #Stiri International