Atentate la Paris si Bruxelles: Zeci de membri ai celulei din spatele masacrelor umbla liberi

Marti, 05 Aprilie 2016, ora 15:46
1290 citiri

Serviciile de securitate din Europa sunt in cautarea a cel putin 22 de jihadisti locali avand legaturi cu celula gruparii Statul Islamic care a comis atentatele de la Bruxelles, din urma cu doua saptamani, si pe cele de la Paris de pe 13 noiembrie anul trecut.

Publicatia The Wall Street Journal, citand documente judiciare, precum si interviuri cu oficiali din domeniul securitatii, remarca faptul ca jihadistii europeni s-au radicalizat in cartierul bruxellez Molenbeek, devenit deja cunoscut ca teren fertil pentru extremism.

"Vedem multe actiuni si cateva celule pe care le stim acum fac parte din aceeasi retea", explica Jean-Charles Brisard, de la Centrul pentru Analiza Terorismului. "Ele sunt deja aici. Problema este cum sa le gasim", adauga el.

Cursa pana la moarte: Totul despre reteaua sofisticata a Statului Islamic in Europa

Potrivit publicatiei americane, figura centrala in recrutarea jihadistilor ISIL aflati in urmarire a fost Khalid Zerkani, un imam condamnat la 12 ani ...citeste mai departe despre "Atentate la Paris si Bruxelles: Zeci de membri ai celulei din spatele masacrelor umbla liberi" pe Ziare.com

#celula Statul Islamic Europa, #jihadisti liberi Europa , #Stiri International