Atentate la Paris: Franta cere UE sa "se trezeasca" in fata amenintarii teroriste

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 09:07
907 citiri
Atentate la Paris: Franta cere UE sa "se trezeasca" in fata amenintarii teroriste
Foto: Guvernul Frantei

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a afirmat ca tarile europene trebuie sa se "trezeasca" in fata amenintarii teroriste. Cazeneuve a facut aceasta declaratie dupa ce s-a aflat ca un cetatean belgian, suspectat a fi "creierul" atentatelor de la Paris, a patruns in Franta nedetectat.

La randul sau, premierul belgian Charles Michel a aparat serviciile de securitate din tara sa, pe fondul acuzatiilor ca atacurile teroriste au fost organizate pe sol belgian, transmite BBC.

Unul din teroristii din Paris se ascunde in Bruxelles si se teme de represaliile Statului Islamic

Declaratiile vin in contextul in care ministrii UE de Interne si Justitie se reunesc la Bruxelles pentru discutii de urgenta. La aceasta intalnire este de asteptat sa se stabileasca inasprirea verificarilor la granitele externe ale zonei de libera circulatie Schengen.

La o conferinta de presa de joi, Cazeneuve a spus ca tarile europene nu au oferit Frantei "nicio informatie" cu privire la sosirea lui ...citeste mai departe despre "Atentate la Paris: Franta cere UE sa "se trezeasca" in fata amenintarii teroriste" pe Ziare.com

#Cazeneuve Europa amenintare terorista, #atentate Paris amenintare Europa , #Stiri International