Atentat la Londra: Politistii au impuscat din greseala in cap un civil cand incercau sa ucida teroristii

Duminica, 04 Iunie 2017, ora 21:55
807 citiri
Atentat la Londra: Politistii au impuscat din greseala in cap un civil cand incercau sa ucida teroristii
Foto: Arhiva/Ziare.com

Un civil a fost victima colaterala sambata seara, in timp ce politistii incercau sa ii lichideze pe cei trei barbati care au terorizat Londra.

Politia a anuntat ca acest incident va face obiectul unei anchete independente.

Seful politiei antiteroriste Mark Rowley a laudat raspunsul fortelor de ordine, in ciuda incidentului. Rowley a spus ca 8 politisti inarmati au tras in jur de 50 de gloante pentru a-i lichida pe teroristi.

Seful antitero a spus ca a fost nevoie de acest raspuns armat "fara precedent" pentru ca cei trei barbati ranisera si ucisesera deja un numar mare de oameni si in plus pareau sa poarte veste explozive. Politia a aflat abia ulterior ca vestele erau false.

Vezi aici LIVE desfasurarea evenimentelor de la Londra

Majoritatea politistilor britanici nu sunt inarmati si este un lucru neobisnuit ca politisti sa traga cu armele din dotare.

"Situatia cu care se confruntau acesti ofiteri era critica: o chestiune de viata si de moarte. Trei barbati inarmati pareau sa poarte centuri sinucigase. Ei atacsera deja si ucisesera membri a publicului si trebuiau sa fie opriti imediat.

Intr-adevar, nu sunt surprins ca, atunci cand s-au confruntat cu ceea ce se temeau ca sunt trei atacatori sinucigasi, ofiterii au tras un numar fara precedent de gloante, pentru a fi absolut siguri ca au neutralizat amenintarea reprezentata de acei barbati", a mai spus Rowley.

Ulterior, un medic a confirmat pentru presa britanica faptul ca trateaza si un civil cu o plaga impuscata la cap. Medicul a spus ca starea pacientului este stabila si se asteapta la o recuperare completa a acestuia.

Politia a mai confirmat ca teroristii au folosit o duba inchiriata cu putin timp inainte de atacul de pe Podul Londrei.

Atentatul de sambata noaptea este al doilea care implica intrarea cu un vehicul in pietoni pe un pod din Londra in doar trei luni.

In martie, cinci persoane au murit dupa ce un atacator a intrat cu un vehicul in multime pe Westminster Bridge si a injunghiat un politist in curtea Parlamentului. Atacatorul a fost ucis prin impuscare de catre politie.

Totodata, atacul vine la doua saptamani de la cel din Manchester, unde un barbat s-a detonat la finalul unui concert sustinut de Ariana Grande, ucigand 22 de persoane si ranind peste 100.

Romanul care l-a lovit pe unul dintre teroristii de la Londra cu o lada in cap e erou in presa britanica

Teroare la Londra: Martorii povestesc ca atacatorii injughiau oamenii cu salbaticie ...citeste mai departe despre "Atentat la Londra: Politistii au impuscat din greseala in cap un civil cand incercau sa ucida teroristii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#atentat londra civil impuscat cap , #Stiri International