Atentat la Londra: Momentul in care May a fost evacuata din Parlament. Reuters: "Parea pierduta" (Video)

Vineri, 24 Martie 2017, ora 15:43
868 citiri
Atentat la Londra: Momentul in care May a fost evacuata din Parlament. Reuters: "Parea pierduta" (Video)
Foto: Facebook/Theresa May

Un tabloid britanic a intrat in posesia unei inregistrari video in care se poate vedea cum este evacuata din Parlament sefa guvernului britanic Theresa May de catre serviciile de paza si protectie in momentul atacului de miercuri.

In imaginile difuzate de The Sun, filmate in interiorul Parlamentului britanic, se vede cum May iese intr-o curte interioara a complexului impreuna cu cativa membri ai serviciului de paza si protectie, in timp ce se pot auzi focuri de arma din exterior. La cativa metri departare, politia il impusca mortal pe Khalid Masood, britanicul care a comis atacul de miercuri revendicat de gruparea jihadista Statul Islamic, scrie cotidianul spaniol El Pais.

Reuters caracterizeaza reactia agentilor de paza drept "nauca", iar despre Theresa May scrie ca "parea pierduta" in timp ce isi cauta masina pentru a iesi de acolo. In inregistrarea video publicata de The Sun, sefa executivului britanic poate fi vazuta mergand in directia masinii sale, insotita de cinci membri ai dispozitivului de securitate, dupa care mareste ritmul si o ia ba la dreapta, ba la stanga, intr-un moment de nesiguranta, scrie Reuters.

Odata ajunsa la Jaguarul argintiu, Theresa May asteapta cateva secunde sa se deschida portiera, desi nu este clar daca agentii inca mai incercau sa deblocheze usile automobilului. Cateva secunde mai tarziu se poate vedea un barbat alergand in directia lor cu un dispozitiv in mana. Masina demareaza, se apropie de un Range Rover negru si da cu spatele, facand practic o intoarcere din trei miscari, inainte ca un membru al echipei de paza a lui May, cu arma scoasa, sa alerge catre automobil si sa deschida portiera, moment in care inregistrarea video se incheie.

Unii comentatori s-au intrebat cum a fost posibil ca teroristul, nascut cu numele Adrian Russell Ajao, dar pe care si l-a schimbat in Khalid Masood dupa convertirea la islam, sa se poata apropia atat de mult de cladirea Parlamentului. The Sun a citat surse care au declarat ca doar trei usi care nu erau blocate o desparteau pe Theresa May de Masood. Solicitat de Reuters, un purtator de cuvant al guvernului britanic a refuzat sa faca vreun comentariu.

Deputatii britanici erau reuniti in Parlament pentru sesiunea saptamanala de intrebari adresate premierului May in momentul in care Masood a intrat cu autoturismul in pietonii aflati pe podul Westminster, apoi a coborat din masina si a injunghiat mortal un politist aflat in fata intrarii Parlamentului, atacatorul fiind apoi ucis d ...citeste mai departe despre "Atentat la Londra: Momentul in care May a fost evacuata din Parlament. Reuters: "Parea pierduta" (Video)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#atac evacuare premier britanic, #evacuare Parlament Theresa May, #atac Londra, #atac Londra Theresa May , #Stiri International