Atentat iminent dejucat in Austria: A fost arestat un tanar cu legaturi jihadiste

Sambata, 21 Ianuarie 2017, ora 10:28
1121 citiri
Atentat iminent dejucat in Austria: A fost arestat un tanar cu legaturi jihadiste
Foto: Ziare.com

Un austriac suspectat de contacte jihadiste a fost arestat, vineri, la Viena, a anuntat ministrul de Interne, Wolfgang Sobotka, precizand ca autoritatile au dejucat astfel un atac iminent.

Oficialul si Politia au lansat un nou apel catre populatie sa raporteze fortelor de ordine daca vad genti sau valize abandonate.

Fortele speciale l-au arestat pe tanarul de 18 ani, din parinti imigranti, intr-un apartament din Viena. Operatiunea a avut loc in jurul orei locale 18:00 (19:00, ora Romaniei).

"Informatiile decisive au venit din partea serviciilor straine de informatii", a dezvaluit Sobotka, fara a oferi alte detalii.

Ministrul a precizat ca tanarul a fost monitorizat de fortele speciale mai multe zile si ca exista indicii ca suspectul, care locuieste la Viena, a calatorit in Germania.

Oficialul nu a confirmat o informatie aparuta in presa, potrivit careia suspectul a construit un dispozitiv explozibil in Germania.

Anterior, cotidianul austriac Krone a scris ca un grup de islamisti de origini albaneze a planificat un atac la Viena, in perioada 15-30 ianuarie, dar nu a precizat de unde are informatiile.

Arestarea vine la o luna dupa un atac asupra Targului de Craciun din Berlin, soldat cu 12 morti. ...citeste mai departe despre "Atentat iminent dejucat in Austria: A fost arestat un tanar cu legaturi jihadiste" pe Ziare.com

#atentat iminent dejucat Austria, #tanar legaturi jihadiste arestat Austria , #Stiri International