Atentat dejucat in Belgia: Un barbat a incercat sa intre cu masina in oameni

Joi, 23 Martie 2017, ora 15:39
848 citiri
Atentat dejucat in Belgia: Un barbat a incercat sa intre cu masina in oameni
Foto: Pexels/JessicaJohnson

Politia din Anvers, Belgia, a dejucat, joi, un atac.

Un barbat a fost arestat in timp ce incerca sa intre cu masina intr-o multime de oameni, informeaza The Sun.

Atacatorul este din Africa de Nord, dar locuia la Anvers de mai multa vreme.

Un purtator de cuvant al politiei a declarat ca vehiculul, un Citroen rosu, era inmatriculat in Franta, iar soferul conducea cu viteza foarte mare pe strada Meir, principala strada comerciala din Anvers, potrivit BBC.

Acesta a precizat ca barbatul era imbracat in haine de camuflaj.

Oamenii au reusit sa evite masina, care apoi a fost urmarita de soldati pana au reusit sa il opreasca pe sofer, transmite 7sur7.

Un procuror belgian a anuntat barbatul este francez si ca in masina sa s-au gasit mai multe cutite si arme, potrivit De Standaard. Barbatul retinut, Mohamed R., are 39 de ani.

Verdachte wagen onderschept aan Scheldekaaien https://t.co/5pTTveIhSO #gva pic.twitter.com/uGb1yjpEdd- Gazet van Antwerpen (@gva) 23 martie 2017

Research being done on the car. driver arrested. #antwerpen pic.twitter.com/CqSNA3R6jU- Anouk (@franklyanouk) 23 martie 2017

Premierul Charles Michel a felicitat fortele de ordine pentru modul in care au intervenit.

Nicio persoana nu a fost ranita in acest incident care are loc la doar o zi dupa atacul din Londra in urma caruia si-au pierdut viata patru persoane si zeci au fost ranite, printre care si doi romani, unul fiind in stare critica.

Miercuri, un barbat aflat la bordul unui automobil Hyunday 4X4 a lovit pietonii pe Podul Westminster, inainte de a intra in plin in gardul Parlamentului britanic. Acesta a reusit sa injunghie mortal un politist si a incercat sa intre in cladirea Parlamentului, inainte de a fi impuscat mortal de fortele de securitate.

Joi, premierul britanic, Theresa May, a anuntat ca atacatorul de la Londra a fost in atentia MI5, fiind cercetat in urma cu mai multi ani pentru suspiciuni de violenta extremista, dar ca era o "figura periferica".

Vezi si:

Atac la Londra: Imagini din momentul in care a inceput totul (Video)

Un oficial din Parlament i-a facut respiratie gura la gura politistului injunghiat

Atac la Londra: Mai multe persoane au fost arestate ...citeste mai departe despre "Atentat dejucat in Belgia: Un barbat a incercat sa intre cu masina in oameni" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#atac Belgia, #atac dejucat Belgia, #barbat masina arestat Belgia , #Stiri International