Atac terorist intr-o cafenea din Burkina Faso: 20 de persoane au fost ucise - UPDATE

Luni, 14 August 2017, ora 10:05
854 citiri
Atac terorist intr-o cafenea din Burkina Faso: 20 de persoane au fost ucise - UPDATE
Foto: captura TV

Un numar de 20 persoane au fost ucise duminica seara intr-un "atac terorist" comis asupra unei cafenele-restaurant din Ouagadougou de catre presupusi jihadisti, a anuntat guvernul din Burkina Faso.

"Duminica, in jurul orei 21,00, un atac terorist a vizat restaurantul Istanbul situat pe bulevardul Kwame Nkrumah din Ouagadougou", arata un comunicat al guvernului, citat de AFP.

Initial s-a anuntat ca sunt 17 morti si 8 raniti, iar atacatorii sunt izolati pe un etaj al imobilului pe care l-au atacat.

Restaurantul Istanbul, situat la aproximativ 200 de metri de cafeneaua Capuccino care, in ianuarie 2016, a fost tinta unui atentat, "a fost atacat de presupusi jihadisti", declarase anterior pentru AFP un ospatar al localului.

"Trei barbati au sosit la bordul unui vehicul 4x4 spre ora 21,30, au coborat din masina si au deschis focul asupra clientilor de pe terasa" acestei cafenele frecventate de o clientela de rezidenti straini, a indicat aceeasi sursa.

Pe 15 ianuarie 2016, atacul ce a vizat cafeneaua Cappuccino, o locatie frecventata de rezidentii straini din Ouagadougou, si mai multe hoteluri si a fost revendicat de Al Qaida in Magrebul Islamic s-a soldat cu 30 de morti si 71 de raniti, in majoritate straini.

Aflata la frontiera cu Mali si Niger, Burkina Faso este scena unor atacuri jihadiste regulate din 2015.

UPDATE 9,37: Fortele de securitate din Burkina Faso au ucis doi dintre atacatori, relateaza AFP. Intre timp, bilantul mortilor a crescut la 18, dintre care un cetatean turc.

UPDATE 10,05: Operatiunea fortelor de securitate "s-a incheiat", a anuntat ministrul Comunicatiilor, Remis Dandjinou, informeaza AFP.

Operatiunile "de supraveghere, de verificare a caselor din vecinatate" continua, a adaugat oficialitul, care a confirmat ca in atacul de duminica seara si-au pierdut viata 18 persoane si au fost "neutralizati doi teroristi".

Bilantul final al atacului din Burkina Faso este de 20 de morti, inclusiv atacatorii. Printre victime se numara un cetatean turc, a confirmat Ministerul de Externe de la Ankara. Potrivit unor informatii neconfirmate, o alta victima este franceza. ...citeste mai departe despre "Atac terorist intr-o cafenea din Burkina Faso: 20 de persoane au fost ucise - UPDATE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#atac terorist Burkina Faso, #atac terorist acfenea Burkina Faso , #Stiri International