Atac la Londra: Iohannis a vorbit la telefon cu Theresa May despre romanii raniti

Joi, 23 Martie 2017, ora 13:36
929 citiri
Atac la Londra: Iohannis a vorbit la telefon cu Theresa May despre romanii raniti
Foto: Ziare.com

Predintele Klaus Iohannis a avut o conversatie telefonica, joi, cu prim-ministrul britanic Theresa May, in contextul atacului terorist de la Londra.

Seful statului a condamnat "in termeni fermi" atacul din capitala britanica, a exprimat "solidaritatea deplina a Romaniei si a poporului roman cu Regatul Unit" si a transmis condoleante atat familiilor victimelor, cat si reginei Elisabeta a II-a, printr-o scrisoare, relateaza Administratia Prezientiala.

La randul sau, discutand situatia celor doi cetateni romani raniti, oficialul britanic si-a exprimat "regretele sale puternice pentru ranirea lor si speranta ca starea de sanatate a acestora, mai ales a cetatenei romane aflate inca in stare critica, se va ameliora".

Iata care este starea de sanatate a acesteia

Totodata, presedintele Iohannis i-a transmis premierului May "sprijinul deplin al Romaniei pentru continuarea luptei impotriva terorismului".

Nu in ultimul rand, seful statului "a amintit initiativa de creare a unei Curti internationale impotriva terorismului, lansata in comun de Romania si Spania".

Iata filmul atacului de miercuri

Citeste toate stirile pe acest subiect

Miercuri seara, bilantul mortilor era de cinci, inclusiv atacatorul, insa a fost apoi revizuit la patru. De asemenea, autoritatile britanice au anuntat ca sapte persoane au fost arestate.

Iata si imagini surprinse din momentul in care a inceput atacul

De asemenea, cel putin 40 au fost ranite in doua atacuri comise de acelasi autor, dupa ce acesta a intrat cu masina in trecatori in zona Parlamentului britanic si a lovit cu autovehiculul gardul Parlamentului.

El a injunghiat apoi un politist, care a murit ulterior din cauza ranilor suferite. Din randul trecatorilor loviti de masina, doua persoane au murit pe loc. Si atacatorul a fost ucis la fata locului.

Printre raniti se afla si doi romani care vizitau capitala britanica - iata care este starea acestora.

F.N. ...citeste mai departe despre "Atac la Londra: Iohannis a vorbit la telefon cu Theresa May despre romanii raniti" pe Ziare.com

#Iohannis May telefon atac Londra, #Klaus Iohannis convorbire telefonica Theresa May, #Iohannis atac terorist Londra, #romani raniti atac terorist Londra , #Stiri International