Atac cibernetic la Londra: Hackerii au tintit e-mailurile parlamentarilor

Sambata, 24 Iunie 2017, ora 19:51
927 citiri
Atac cibernetic la Londra: Hackerii au tintit e-mailurile parlamentarilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Parlamentul din Marea Britanie a fost tinta unui atac cibernetic, prin care hackerii au incercat sa acceseze conturile de e-mail a sute de parlamentari si angajati ai instititiei, anunta presa britanica sambata.

Serviciile de securitate au blocat accesul la sistem din afara Westminsterului ca parte a masurilor luate in vederea securizarii retelei, informeaza The Independent.

"Au fost descoperite tentative neautorizate de a accesa conturile membrilor Camerelor Parlamentului. Vom continua sa investigam acest incident si sa luam masuri pentru securizarea retelei informatice", a declarat un purtator de cuvant al institutiei.

Membrii Camerei Comunelor si ai Camerei Lorzilor au fost informati cu privire la atac vineri seara, iar in dimineata urmatoare nu si-au putut accesa e-mailurile.

Incidentul are loc la scurt timp de la relatarile potrivit carora hackerii rusi au scos la vanzare pe Internet parolele unor ministri, ambasadori si sefi ai politiei din Marea Britanie.

C.S. ...citeste mai departe despre "Atac cibernetic la Londra: Hackerii au tintit e-mailurile parlamentarilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#atac cibernetic parlament Marea Britanie, #parlamentari Londra conturi email , #Stiri International