Atac armat intr-o scoala din Franta: Cel putin opt persoane au fost impuscate

Joi, 16 Martie 2017, ora 14:29
1025 citiri
Atac armat intr-o scoala din Franta: Cel putin opt persoane au fost impuscate
Foto: Ziare.com

Cel putin opt persoane au fost ranite in urma unui atac armat care a avut loc joi dimineata intr-o scoala din Franta. Autoritatile au emis o alerta de atac terorist.

Incidentul s-a petrecut in orasul Grasse, din sud-estul tarii, relateaza BBC.

Localitatea se afla la cativa kilometri de Cannes, iar scoala in care a avut loc atacul este liceul Alexis de Tocqueville.

Potrivit sursei citate, un tanar care avea mai multe arme a deschis focul asupra directorului. Initial se stia ca cel putin doua persoane au fost ranite usor, insa ulterior purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne a spus, citat de Reuters, ca opt persoane au fost ranite.

La fata locului au ajuns comandourile antiteroriste ale fortei de elita Raid, iar un atacator a fost arestat. Surse din politie, citate de AFP, sustin ca o a doua persoana a fugit si este cautata.

Se pare ca cel arestat este un elev de 17 ani, iar primaria orasului a transmis ca nu este vorba despre un atac terorist, ci despre o rafuiala intre elevi. Tanarul ar fi fost inarmat cu o pusca, un pistol, un revolver si doua grenade si nu era cunoscut cu antecedente politiei.

In urma acestui incident, autoritatile au emis insa o avertizare de atac terorist, prin intermediul unei aplicatii de pe smartphone. De asemenea, locuitorilor din zona li s-a spus sa stea in casa. ...citeste mai departe despre "Atac armat intr-o scoala din Franta: Cel putin opt persoane au fost impuscate" pe Ziare.com

#impuscaturi Grasse, #atac armat Grasse, #atac armat scoala Franta, #impuscaturi scoala Franta, #raniti scoala Franta, #alerta terorista Franta , #Stiri International