Asul din maneca lui Putin: Iranul. Intelegere secreta a Rusiei cu Teheranul?

Joi, 10 Aprilie 2014, ora 14:17
1652 citiri
Asul din maneca lui Putin: Iranul. Intelegere secreta a Rusiei cu Teheranul?
Foto: Business Insider

Tensiunile dintre Rusia si Occident pricinuite de anexarea Crimeii si de ultimele actiuni ale grupurilor separatiste din estul Ucrainei tind spre un nou apogeu. Cu toate acestea, Moscova are un as in maneca: Iranul, cu care ar putea incheia un acord in valoare de 20 de miliarde de dolari.

Acordul ar insemna un schimb petrol contra hrana, insa un oficial iranian anonim a declarat ca aceasta intelegere ar include si arme rusesti, potrivit Yahoo! News.

Stirile despre aceasta intelegere vin pe fondul unei potentiale invazii "din umbra" a Rusiei in estul Ucrainei, unde grupari separatiste au aparut spontan in trei mari orase pentru a primi trupele ruse stationate la granita.

Schimburile comerciale dintre Moscova si Teheran ar atenua presiunea economica asupra Iranului pe care o exercita Casa Alba. Daca discutiile privind programul nuclear al Iranului esueaza, atunci Rusia ar putea dota Iranul cu rachete, care ar apara instalatiile nucleare de atacurile aliatilor.

"Am putea ...citeste mai departe despre "Asul din maneca lui Putin: Iranul. Intelegere secreta a Rusiei cu Teheranul?" pe Ziare.com

#acord secret Rusia Iran, #asul maneca Putin Iran, #vanzari arme Rusia Iran, #vanzari rachete Rusia Iran , #Stiri International