Assad ar putea cere Rusiei sa-si aduca efective terestre in Siria

Vineri, 21 Aprilie 2017, ora 20:59
2562 citiri

Siria ar putea cere Rusiei asistenta militara terestra, daca grupurile insurgente si teroriste vor recruta mai multi luptatori de peste hotare, a declarat presedintele sirian, Bashar al-Assad, pentru presa rusa.

"Poate in viitor, daca dusmanii nostri si cei care ii sprijina, teroristii, isi schimba strategia si aduc mai multi teroristi din lume, si se formeaza armate de teroristi, ar putea fi nevoie (sa apelam la Rusia, pentru a interveni cu forte terestre - n. red.) ", a declarat Assad pentru Sputnik.

Assad a laudat eficienta rusilor in asistarea armatei siriene, afirmand ca "toata lumea stie ca, de cand Rusia a inceput sa ofere aceasta sustinere, in 2015, balanta militara s-a schimbat si am putut recuceri orasele Palmira si Alep".

Totusi, a mentionat ca in acest moment nu este nevoie de trupele terestre ale Rusiei: "Deci nu cred ca in acest moment sunt necesare efective terestre".

Rusia a intervenit in Siria cu raiduri aeriene din septembrie 2015, in urma unei cereri formulate de presedintele Assad.

Declaratia lui Assad vine la putina vreme dupa ce SUA au bombardat o baza aeriana in Siria. Duminica, ministrul britanic de Externe i-a transmis lui Assad ca SUA ar putea face acest lucru din nou. ...citeste mai departe despre "Assad ar putea cere Rusiei sa-si aduca efective terestre in Siria" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Assad Rusia militari teresti Siria, #Rusia militari terestri Siria, #Rusia forte terestre Siria , #Stiri International