Asasinarea lui Nemtov: Razboi deschis intre FSB si Kadirov

Duminica, 15 Martie 2015, ora 14:38
968 citiri
Asasinarea lui Nemtov: Razboi deschis intre FSB si Kadirov
Foto: Voice of America

Ancheta asasinarii politicianului rus de opozitie Boris Nemtov este cel mai nou episod din lupta pentru putere dintre liderul cecen Ramzan Kadirov, protejat al presedintelui Vladimir Putin, si oficialii din FSB, "urmasul" celebrului KGB.

Alexei Malasenko, analist specializat in Caucaz, care lucreaza pentru Carnegie Moscow Center, a declarat, pentru The Moscow Times, ca indrazneala cu care comit acte ilegale fortele loiale lui Kadirov in Cecenia, Rusia si in afara tarii, reprezinta o problema mai veche a fortelor federale.

"Din ce am observat, au existat mereu frictiuni intre Kadirov si fortele federale, probabil pentru ca liderul cecen nu raspunde decat in fata lui Putin. Asta ii enerveaza pe oameni, mai ales ca Putin i-a mai si acordat ordinul de Onoare", a spus Malasenko.

Asasinarea lui Nemtov: Unul dintre suspecti, marturie sub tortura?

Putin i-a acordat distinctia lui Kadirov la scurt timp dupa ce liderul cecen l-a descris pe suspectul in asasinatul lui Nemtov drept un ...citeste mai departe despre "Asasinarea lui Nemtov: Razboi deschis intre FSB si Kadirov" pe Ziare.com

#Nemtov asasinat FSB Kadirov, #FSB razboi Kadirov Nemtov , #Stiri International